Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çalımbay tercihi çok doğru

Beşiktaş yönetimi geç ama doğru bir karar aldı. Aylar öncesi söylemiştik: "Zaten bu Del Bosque'yi bir gün gelecek kovacaksınız; iyisi mi bunu bir an önce yapın! Bir an önce yapın ki, hiç değilse bazı hedeflerden uzaklaşılmasın."
Beşiktaş yönetimi Del Bosque'yi göndermekle çok doğru yaptı. Ama ligden sonra UEFA ve Türkiye Kupası da uçtu gitti. Keşke bu radikal karar Ekim-Kasım aylarında alınsaydı.
Çalımbay tıpkı Oğuz Çetin gibi. Futbolculuk dönemi parlak, büyük başarılarla dolu. Ama aralarında Rıza'nın lehine önemli bir fark var. Rıza çalıştırıcı olarak Beşiktaş'ın kapısından ilk defa giriyor. Hiçbir kulis ya da entrikanın içinde bulunmadı. Oysa ki Oğuz, yönetimin hatasından dolayı çok sorunlu günlerde hem Denizli hem de Lorant'ın yardımcısı yapılarak daha tek sorumlu olmadan büyük spekülasyonların içinde buldu kendini.
Rıza'ya şans verilecekti. Gün doğru gündür. Beşiktaş saha sonuçlarıyla dibe vurmuşken ve Çalımbay da Anadolu'da yakaladığı başarı ve tecrübesiyle Türk futbolu gündemine oturduğu anlarda Beşiktaş'a hoca oldu. Rıza çok şanslı bir insan. Doğru zamanda doğru yerde bulunuyor.
Ama görüyoruz ki, yönetim yine bir yanlış içinde. Rıza'nın önüne "Şampiyonlar Ligi" gibi yüksek bir hedef koyuyor. Bu ne demektir? Takım en az ikinci olmalıdır. Bu stres, Rıza'ya motivasyondan çok, panik ve sıkıntı getirir. Bırakın Rıza, sezon sonuna kadar rahat çalışsın. Takım yukarılara çıkabilirse ne ala. Ama hedef yakalanmasa bile sezon sonuna kadar Rıza'yı sıkmayın. Rıza, asıl önümüzdeki yıllarda Beşiktaş için çok gerekli bir hoca olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA