Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

Yaz diyetiyle 7 günde 3 kilo zayıflayın

Havaların da iyiden iyiye ısınmasıyla artık "Yaz geldi" demek mümkün. Eğer siz de "Yaz geldi ben hâlâ fazla kilolarımdan kurtulamadım" diyenlerdenseniz yaklaşın... Bu hafta paylaşacağım diyetle bir haftada üç kilo verebilirsiniz

"Her yolu denedim ama kilo veremiyorum" diyenlerden misiniz? Yaz diyetiyle tüm bu 'zayıflayamıyorum derdi'nden kurtulacağınızı açıkça söylemeliyim. Bu diyetle ilk bir hafta 3 kiloya kadar yağ kaybedeceğinizi ve devam ederseniz her hafta en az yarım en fazla 1 kg kadar zayıflayabileceğinizi müjdeleyelim... Yaz diyeti yağdan kilo kaybında en etkin ve güvenli, az karbonhidrat içeren beslenme sistemine dayanıyor.

DİYETTE KARBONHİDRAT SEÇİMİ

Beslenmenizde planladığım kaliteli ve yeterli protein sayesinde kas kütlenizi de koruyarak zayıflayacak, yağdan ve hızlı verdiğiniz kiloları da uzun süre koruyabileceksiniz. Yaz diyetimde karbonhidrat kaynağı olarak sizlere yaz sebzelerinden marul, roka, taze nane, göbek, maydanoz, tere, roka, kuzu kulağı, salatalık, semizotu, mantar, yeşil biber, turp, pancar, kereviz, kabak, taze dereotu ve kırmızı biberi bolca tüketmenizi sağlayacağım. Bunun dışında çok az miktarda tam tahıllar, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri, meyveler ve nişastalı sebzelerden planlayarak yağ yakımınızı hızlandıracağım. da göreceksiniz.



1. GÜN

KAHVALTI:


1 yumurta (tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın.)
1 orta boy salatalık
5 zeytin
5 yarım ceviz

ÖĞLE YEMEĞİ:

150 gram ızgara et / tavuk veya balık
Maydanoz, marul, dereotu, tere, yeşil biberle hazırlanmış salata (küçük bir kase tercih edin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.)

AKŞAM YEMEĞİ:

Fırında lor peynirli brokoli Malzemeler: (2 kişilik)
100 gram brokoli
2 yemek kaşığı taze lor peyniri
8 ceviz
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Çekilmiş tane karabiber Yapılışı: Öncelikle brokolileri iyice yıkayıp küçük parçalara ayırın ve fırınlayın. Cevizleri iri iri doğrayın. Limon, zeytinyağı ve karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın. Brokolilerin üzerine sosu, cevizleri ve loru ekleyip karıştırın.

ARA ÖĞÜN:

1 su bardağı ayran



2. GÜN

KAHVALTI
Yer fıstığı ezmeli smoothie
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
Yarım muz
1 çay kaşığı tarçın Yapılışı: Tüm malzemeleri krema kıvamına gelene kadar rondodan geçirin, küçük bir kaseye alın.

ÖĞLE YEMEĞİ:

2 yumurtalı menemen
Roka, maydanoz, salatalıktan hazırlanan 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş salata

AKŞAM YEMEĞİ:

1 adet kıymalı kabak dolması Malzemeler: (8-10 kişilik)
8-10 orta boy kabak
250 gram dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

ARA ÖĞÜN:

1o taze çilek



3. GÜN

KAHVALTI:


1 dilim beyaz peynir
1 dilim tam buğday ekmeği
Salatalık, taze nane, kırmızı biber

ÖĞLE YEMEĞİ:

Fırında kuşkonmazlı somon balığı Malzemeler: (1 kişilik)
150 gram somon fileto
1/4 bağ kuşkonmaz
5-6 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, pul biber, biberiye Yapılışı: Somonu biberiye, karabiber, pul biber, zeytinyağı ile marine edin ve 30 dakika buzdolabında beklemeye bırakın. Parmak kalınlığında kestiğiniz kuşkonmazı haşlayın. Yağlı kağıt üzerine yıkadığınız kuşkonmazları 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

AKŞAM YEMEĞİ:

Cevizli peynirli tok tutan salata Malzemeler: (1 kişilik)
1/2 küçük boy kırmızı lahana
Bol maydanoz
Bol dereotu
10 yarım ceviz
2 yemek kaşığı rende beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç badem

ARA ÖĞÜN:

12 kiraz



4. GÜN

KAHVALTI
:

Mantarlı, fesleğenli omlet

ÖĞLE YEMEĞİ: (4 KİŞİLİK)

Karnabahar humusu Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
3 yemek kaşığı tahin
1/2 orta boy limon
2-3 diş sarımsak
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz Yapılışı: Öncelikle küçük parçalara ayırdığınız ve iyice yıkadığınız karnabaharı yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Haşlanan karnabahara, tahin, limon suyu, sarımsak ve diğer malzemeleri de ekleyerek mutfak robotundan geçirin. Tariften 6 yemek kaşığı kadar tüketin.

AKŞAM YEMEĞİ:

4 yemek kaşığı zeytinyağlı kereviz yemeği
1 küçük kase mevsim salatası

ARA ÖĞÜN:

1 su bardağı süt veya kefir

5. GÜN

KAHVALTI:


1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
4 yarım ceviz

ÖĞLE YEMEĞİ:

Avokado üzerine ızgara sardalya Malzemeler:
1 küçük kase ince kıyılmış maydanoz
1 orta boy salatalık
1 orta boy avokado
10 adet sardalya
Pul biber Yapılışı: Yumuşak yemeğe hazır avokadoyu ikiye bölün. Tabağa iç kısımları size bakacak şekilde koyun. Üzerine limon sıkıp biraz tane karabiber serpiştirin. İnce kıyılmış maydanoz, 1 adet küp şeklinde soyulmuş salatalığı birlikte harmanlayın. Her avokado üzerine 5 ızgara pişirilmiş sardalya balığını ekleyin. En son pul biber servis ederek servis edin.

AKŞAM YEMEĞİ:

4 yemek kaşığı ıspanak yemeği
2 yemek kaşığı yoğurt
Salatalık

ARA ÖĞÜN:

Karbonhidratsız tiramisu

MALZEMELER:

1 yumurta
1 yemek kaşığı tatlandırıcı (stevia)
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı badem unu
2-3 yemek kaşığı su Kreması için;
1 su bardağı badem sütü
1 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yumurta sarısı
100 gram labne peynir

YAPILIŞI:

Yumurta ve tatlandırıcıyı iyice çırpın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. 160 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Daha sonra kremasını yapmak için süt ile yumurta sarısını ocağın üzerine alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. İçine tatlandırıcıyı ilave edip çırpın. En son labneyi ilave edin. Kekleri ıslatmak için yarım su bardağı kahve içerisine tatlandırıcı koyup karıştırın. Kekleri kuplara yerleştirin ve kahveyle ıslatın. Kremadan üzerine koyun, 2. kat üzerine kekleri kesip kremanın üzerine koyun. Tekrar kahveyle ıslatın ve kremayla kaplayın. Üzerine kakao ekleyip 3-4 saat buzdolabına soğumaya bırakın.



6. GÜN

KAHVALTI:


1 çay bardağı süt
12 adet badem

ÖĞLE YEMEĞİ:

Ton Balıklı Salata

AKŞAM YEMEĞİ:

8 yemek kaşığı kabak yemeği

ARA ÖĞÜN:

15 adet fındık

7. GÜN

KAHVALTI:


1 yumurtalı menemen
6-7 çeri domates

ÖĞLE YEMEĞİ:

Mantarlı salata Malzemeler: (1 kişilik)
1 kase taze semizotu
1 kase taze maydanoz
6 yemek kaşığı sotelenmiş mantar (fırında veya tavada)
10 yarım ceviz
1 yemek kaşığı susam
Bol limon
Zeytinyağı Yapılışı: Tüm malzemeleri harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin.

AKŞAM YEMEĞİ:

Marul burger Malzemeler: (3 kişilik)
350 gram yağsız dana kıyma
100 gram kaşar peyniri
2 yaprak marul Salsa Sos İçin:
1 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 orta boy domates
1 orta boy yeşil biber
1 orta boy küçük soğan
1/4 limon
Karabiber, tuz, pul biber Yapılışı: Öncelikle salsa sos için domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotundan geçirin ve bir tabağın içine alın. Biber, maydanoz, soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tabağın üzerine en son limon suyu ve baharatları da ilave edip karıştırın. Sonra köfteyi fırında pişirin. Köfteler piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar salsa sosu ve 1 dilim kaşar ya da cheddar peyniri koyup, kendi sıcağı ile yumuşamasını bekleyin sonra marulların içine yerleştirip afiyetle tüketin.

ARA ÖĞÜN:

6 yarım ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA