Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAVUZ DONAT

İşte "reel sektör"

Ey Şire Pazarı esnafı, haliniz nicedir? Esnafın ilk tepkisi " çay söyleyek, kahve mi " oldu. Sonra önümüze " tepsi " konuldu. Tepside kayısı var, badem var, kuru üzüm var.
" Sağ olun " dedik.
Soruyu yineledik:
- Ey Şire Pazarı esnafı... Ne yer, ne içersiniz?.. Mutlu musunuz, değil misiniz?.. Sizi dinlemeye geldik.
Esnafın ağzı açıldı.
Zemberekler boşaldı.
Bakalım neler dinledik.

***
* Kayısı sektörü iyi... Yavuz bey sen asıl ayakkabıcıları dinle... Ayakkabıcılar Çarşısı'nı gezmeden gitme.
* Giyim sektörü çok durgun.
* Beyaz eşyacılar yapamıyor... Piyasada para yok... Millet evine yeni eşya almıyi.
* AKP geldi, hala bekliyik.
* Bizim sektör fena sayılmıyı... Ötekilere acıyik... Bir şey diyemiyik.

***
Esnafın biri " Yavuz bey, yandaki sebze haline bir bakıver " diyor.
Sebze halinde esnaf bağırıyor:
* 4 kilo salatalık 1 milyon.
* 25 bağ maydanoz 1 milyon.
" Ürün " taze. Fiyat ucuz. Pazarda dolaşan çok. Ama alışveriş yapan pek yok.

***
Yeniden Şire Pazarı'ndayız.
- Arkadaşlar, anlatmaya devam edin bakalım.
- Ne anlatayik... Enflasyon düşiyi... Faiz düşiyi... Döviz sabit duriyi... Altın artmayi... Fakat, piyasada işler açılmayi... Sabah geliyik, akşama kadar bekliyik.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA