Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kaybedilen sezon

Beşiktaş'ın şampiyonluğu kazandığı günün akabinde başlayan süreç, siyahbeyazlıların dengesini bozdu. Burada hem başkanın transfer saçmalıkları, hem de hocanın ayrılma kararı ile belirlenen gündem, sıkıntıların başlangıcı oldu.
Çünkü Beşiktaş şampiyonluğundan, oyuncularından, başarısından bahsedilmek yerine bunun dışında bambaşka gündemler ve tartışmalarla sezona başladı. Buna bir de transferde yapılan yanlışlar, hatalar ve tartışmalar eklenince, Beşiktaş Futbol Takımı sahadaki icraatlarıyla değil, diğer gündemlerle konuşulur hale geldi. Ayrıca bunlara oyuncuların sakatlığı, formsuzluğu ilave oldu. Mustafa Hoca'nın oyuncu tercihlerindeki kararları da tüm bunların üzerine tuz-biber oldu.

11 TERCİHLERİ YANLIŞ
Bu maça baktığımızda başlangıç 11'inde İbrahim Kaş sağ bek, Ekrem sol bek. Ekrem'in sol bek oynadığı yerde, yıllardır burada oynayan Üzülmez kulübede. 6.5 milyon Euro verilen, başkanın ."En büyük transfer"dediği oyuncu 18 dışında. "Nedeni ne?" diye soruyoruz, "Cangele" cevabı karşımıza çıkıyor. Peki Üzülmez bunun çok daha iyisi olan oyunculara karşı bu takımda görev yapmadı mı? Dün de yerinde görev yapsaydı, Beşiktaş çok daha kötü mü olacaktı?
Bu tercihler Beşiktaş'ın bu bölgeden yapmak istediği atak organizasyonlarının ciddi derecede önünü kesti. Çünkü Ekrem sağ ayaklı bir oyuncu ve aldığı her topta içeri dönmeye çalışıyor. Keza İbrahim Kaş defansif yönü olan, stoper özellikli bir futbolcu. İçeride oynadığınız maçlarda bu kadar kapanan rakiplere karşı oradan çok olumlu ataklar geliştirebilecek bir oyuncu değil.
Diğer bir problem de Tabata. Bu oyuncu fiziki olarak hazır değil. Daha da önemlisi geliş şekliyle oluşan tartışmalardan dolayı psikolojik olarak da hazır değil. Nitekim sahada formayı giymiş bir oyuncu olmasının ötesinde hiçbir varlığı olmadı. Yapılan oyuncu değişikliklerinde, Yusuf daha önce Fink'in yerine tercih edilebilirdi. Nihat daha önce kullanılabilirdi. Ama bunlar maalesef Beşiktaş adına olmadı.
Girilen pozisyonlarda şans Beşiktaş'ın yanında değildi. Ancak sonunda işin acı gerçeği, Beşiktaş bu maçı kaybederek ligdeki şampiyonluk hayallerini, belki de ikincilikle gelebilecek Şampiyonlar Ligi şansını da yitirdi. En önemlisi de camiasının güvenini ve desteğini kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA