Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Spor Bahane anılar şahane

Kanal 24'te yeni bir spor programı başladı. Adı, Spor Bahane... Adından da anlaşılacağı üzere klasik spor programlarından farklı olarak, sporun eğlenceli yüzünü ekrana taşımayı hedefliyor.
Kanal 24 Spor Müdürü Ali Okancı ile Neşe Sapmaz'ın birlikte sundukları programda her hafta stüdyoya konuk olan ünlü isimler, son zamanlarda yüksek gerilim hattına dönüşen spor gündeminin tansiyonunu düşürmeye yönelik 'aktivitelerde' bulunuyorlar.
Kimi zaman bir skeçte rol alıyorlar, kimi zaman penaltı atıyorlar ya da eğlenceli spor anılarını paylaşıyorlar vs...
Programın ilginç köşelerinden biri de 'Türkiye Spikerini Arıyor' bölümü... İddialı spiker adaylarının eline mikrofon tutuşturulup önlerine de bir maç videosu konuluyor. Adaylar bu görüntüleri canlı maç anlatıyorlarmış gibi bizlere naklediyorlar.
Bu görüntüler beni 1991 yılına götürdü. O zamanki ismi Magic Box olan Star TV'nin Spor Servisi'nde işe başlamıştım. O zamanlar spor muhabirleri aynı zamanda maç da anlatıyorlardı. Deneyimli spiker Akın Göksu bana da "Maç anlatabilir misin?" diye sordu. "Denerim" dedim. Beni offtube denilen seslendirme kabinine aldılar. Önümdeki monitöre de bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçı gönderdiler. Heyecandan gözüm kararıyor, midem ağzıma geliyor. Öyle ki, iki dakikalık anlatım denemem sırasında Fenerbahçe'ye tam üç kez "Fenerbahçespor" demişim!.. Kaydı dinlediğimde nasıl utandım, anlatamam. Sadece 2 dakika süren spikerlik maceram sonrasında offtube'ün yanından bile geçmem yasaklanmıştı.
İşte,zaman zaman ekrandaki spikerleri kıyasıya eleştiren bu köşenin bedbaht yazarından kocaman bir itiraf... Boşuna dememişler, "Yapan yapar, yapamayan eleştirir" diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA