Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TBMM TV özelleşirse...

"TBMM TV'nin yayın hakları, tıpkı lig maçları gibi ihaleye çıkarılıp özel televizyonlara satılsın!"
Bu ilginç öneri, bir komedyene ya da talk show'cuya değil; MHP'li milletvekili Mehmet Günal'a ait. Günal bu teklifini geçen hafta Meclis kürsüsünde yaptı.
Malum, TBMM TV'nin yayınları saat 19.00'da kesiliyor. Zira TRT'nin ilgili kanalında o saatten sonra başka yayın var. Durum böyle olunca, milletvekilleri tam 'ısınmışken', Meclis'te tansiyon iyice yükselmişken; olan bitenden kimsenin haberi olmuyor.
Bu durum şov peşindeki bazı vekillerin performansını da düşürüyor. Bu yüzden tüm enerjilerini saat 19.00'a kadar tüketip daha sonra Meclis'e uğramayanlar bile var.

MECLİSTE AKSİYON VAR
Peki Meclis'in yayın ihalesine özel kanallar ilgi gösterir mi? Vallahi prime time'da iddialı dizilerini, sükseli yarışmalarını tutturamayan pek çok kanal balıklama atlar. Zira genel kurul salonunda yaşanan ihtiras, entrika, vücut çalımı ve aksiyon başka hangi dizide var?
Tek sorun ise RTÜK... Zira bazen Meclis'te küfürler, tekmeler, tokatlar havada uçuşuyor. Bu durumda RTÜK'ün tüm uyarı işaretlerini ekrana dayasanız, yine yetmez. RTÜK'ün TRT'ye müeyyide uygulama yetkisi yok. Ama Meclis yayınları özel bir kanala geçerse, en az haftada iki gün kapatma cezası gelir!
Diyelim ki bir özel kanal tüm riskleri göze alıp parayı bastırdı ve TBMM TV yayınına geçti. Eh, adı üzerinde 'özel' girişim bu, devlet yayınına benzer mi? İşe 'ticari' yaklaşması doğal olacak tabii ki...
Örneğin; komisyon çalışmaları 'talk show' tadında olacak. Kamer Genç gibi Meclis'in şova en yatkın isimleri, bu toplantılarda moderatörlük yapacak.
E, kuru kuru konuşma izleyiciyi tatmin etmeyeceği için; enstrüman çalabilen, taklit yapabilen vekillerden arada 'performans' sergilemeleri istenecek.
Hatipler kürsüde konuşurken, arkada klip kızları dans edecek. Tabii 'ürün yerleştirme' de olacak. Şafak Pavey'i protez bacağının üzerine etek giymeye mecbur edenler, 'suni vicdan' reklamı yapabilecekler mesela.

YETENEK-SİZSİNİZ VEKİLİM
Cumartesi geceleri ise 'Yeteneksizsiniz Sayın Vekilim' yarışması yapılacak. Hiçbir toplantıya katılmayıp her seferinde kendini oy kullanmış gibi gösterebilen, yakınına en kısa yoldan torpil yaptırabilen vekiller ile bir bakışta genel kurulda kaç kişinin lehte oy verdiğini sayısıyla açıklayan Meclis başkanvekilleri bu hünerlerini sergileyip diğer vekillerden SMS oyu isteyecekler.
Gündüz ekranı ise öfkeli kadın vekillerin birbirine dalacağı 'Saçsaça Başbaşa' program ıle renklenecek. Ana Haber Bülteni öncesinde ise iri kıyım vekillerin, kaba kuvvetle birbirlerini kürsüden düşürmeye çalıştıkları 'Yok Böyle Hans' yarışması ekrana gelecek.
Pazar akşamları ise Hakan Şükür'ün sunacağı Helegol adlı programda vekiller uzaktan attıkları şutlarla, şike yasasını delik deşik edecekler...
Haydi itiraf edin; izlemez misiniz böyle bir kanalı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA