Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YÜKSEL AYTUĞ

Oyuncunun hası

Pek çokları için 'makbul' oyuncu, canlandıracağı rol öncesinde o karakteri doğal ortamında inceleyen, gerekirse akıl hastanelerinde yatıp kalkan, genelevlerde inceleme yapan kişidir.
Yani oyunculukta bu tür 'ev ödevlerini' yapanlara daha bir saygı duyulur.
Biography Channel'da Dustin Hoffman'ın hayat hikayesini izlerken; onun da Marathon Man filmi için benzer hazırlıklar yaptığını öğrendim.
Uykusuz adamı canlandırmak için tam üç gün boyunca kendini uykusuz bırakmış mesela.
Ama o sahnede karşısında rol alan deneyimli oyuncu Sir Lawrence Olivier, Hoffman'ın bitik halini görünce şöyle demiş:
"İyi de evladım, oynasan daha iyi olmaz mıydı?"
Tek bir cümle ama oyuncular için sayfalar dolusu hayat dersine denk! Öyle ya, oynamak 'o olmak' demek değil ki, 'canlandırmak' demek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.