Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aman diyeyim!

MALUM, sömestir tatilindeyiz. Okul olmadığı için çocuklar hem gündüz ekranının karşısındalar, hem de gece geç saate kadar televizyon seyrediyorlar.
Tabii ki televizyonun olumsuz etkilerinden çocukları koruma konusunda, ilk sorumluluk ebeveynlere ait ama televizyoncuların da bu konuda kaygı taşımalarında fayda var.
Bu hafta Yetenek Sizsiniz Türkiye'de harikalar yaratan Halit İncedayı'nın illüzyon gösterisi gerçekten de nefes kesiciydi. Ama içinde bir sahne vardı ki; bırakın ekran başındaki çocukları, jüri ile beraber salondaki seyircileri bile yerlerinden zıplatıp onlara çığlık attıracak kadar dehşetliydi.
Kızın birini dik duran kılıcın üzerine yatırdılar. Sonra kılıç bir anda kızın sırtından girip göğsünden çıktı... Tabii ki her şey bir göz yanılsamasından ibaretti.
Ama buna rağmen, salondaki izleyicilerin yüz ifadeleri tüm dehşeti anlatıyordu. Umarım 22.35 gibi sömestr ölçeğinde erken bir saatte ekrana gelen bu görüntü o gece çocukların rüyalarına girmemiştir
Diyeceğim o ki; insanları ve jüriyi etkilemek adına ekran başındaki çocukların ruh sağlığı riske atılmamalı. Bir de bu tür gösteriler sırasında ekranda sürekli uyarı yazıları yer almalı. Yetenek Sizsiniz'de hem sözel, hem de görsel olarak "Bu numaralar profesyoneller tarafından her türlü güvenlik önlemi alınarak yapılmaktadır. Lütfen evde denemeyin" uyarısına ihtiyaç var.
Malum, burası lastik tamircisinde çalışan koca koca adamların şaka olsun diye birbirlerinin makatına hortum daldırıp kompresörle hava basarak ölüme neden oldukları bir ülke...
Aman ha!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA