Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yunanistan madara oldu

Ekonomistler Yunanistan için papatya falı açıyor: 'İflas edecek, etmeyecek, edecek, etmeyecek...'
Hani 'Allah düşmanıma vermesin' derler ya, işte komşu öyle bir durumda.
Bence Türkiye bu tarihi fırsatı kaçırmamalı. Malum, onca ekonomik kriz bizim memleketi artık teğet bile geçmiyor. Hazine ağzına kadar dolu...
Uluslararası inşaat şirketleri üçüncü köprü ihalesi için nazlanınca, bizimkiler çıkıp "Kimseye müdanamız yok. Bu köprüyü devlet bütçesinden yapabiliriz" diyor.
İşte bu nedenledir ki, acaba komşuya şöyle birkaç milyar dolar yardımda bulunsak nasıl olur diyorum. Vallahi bir taşla iki kuş vururuz.
Hem yıllardır dost olan iki halkın arasına nifak tohumları serpen savaş kışkırtıcılarının ağzına fermuar çekip Ege'nin iki yakasını bir araya getiririz, hem de Ortadoğu ve Akdeniz'deki 'lider ülke' konumumuzu biraz daha pekiştiririz...
Bu hafta Leyla ile Mecnun'u izlerken, bunun sadece benim aklımdan geçmediğini gördüm. Mecnun ile Yavuz, kale surları içinde yaşayan para babasından borç istemeye gittiklerinde, onların ardından içeriye kim girdi dersiniz? Yunan ekonomi heyeti... Bizim baba, önündeki para destelerini gösterip Yunanca sordu: "Kaç para lazım komşu?"
Biliyorum, düşene gülünmez ama Yunan heyetinin 'ezik' hali gerçekten de komikti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA