Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Buz Hokeyi bombası

Olacak iş değil... Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu, Ankara'da yapılacak şampiyonayı 'güvenlik gerekçesi' ile Türkiye'den alıp İspanya'ya vermiş. Peki nerede kaldı teröre karşı uluslararası dayanışma? Nerede kaldı uluslararası terörü önlemeye yönelik sınır ortaklığı? Nerede Medeniyetler İttifakı?
Türkiye'yi. teröre karşı çetin bir mücadele verdiği bu en kritik dönemde 'manevi olarak bombalamak', ekonomisinin bel kemiği turizm gelirlerini düşürecek böyle korkutucu bir imaja büründürmek, bir başka terör biçimi değil mi?
Peki ya Madrid'in Ankara'dan daha güvenli olduğunun garantisini kim veriyor? İspanya'da trenlere bombalar konulup onlarca masum sivil katledildikten sonra hangi şampiyonayı oradan alıp da Türkiye'ye verdiniz? Londra, 2012 Olimpiyatları'nı düzenleme hakkını elde ettiği günün ertesinde terör kabusunu yaşadı. Metroları, otobüsleri patlatıldı. Peki olimpiyatları başka ülkeye almaya kimse cesaret edebildi mi?
Aynı İngiltere, geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Ahmet Davutoğlu'nu resmi ziyaret için ağırladı. Davutoğlu'nun resmi temaslarını gerçekleştirdiği binanın önünde PKK'lıların protestosu vardı. İngiliz polisi onlarla gerektiği şekilde baş edemeyeceğini anlayıp Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı arka kapıdan çıkartmak zorunda kaldı. Sonra da defalarca özür diledi. Peki bu mu güvenli ülke?
Terör sadece birkaç ülkenin değil, bütün dünyanın sorunu.
Onu önlemenin yolu da 'tek ve kesin bir standart' belirlemekten geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA