Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Evlilik aşkı öldürür mü?

Bugün, yılın aşka adanmış gününü yani Sevgililer Günü'nü kutluyoruz. Bu özel günü kutlarken 'aşk' ve 'evlilik' kavramları üzerine çok yaygın bir önyargı hakkında ünlü isimlerin düşüncelerini merak ettim. Evlilik ile aşkın birbirinin düşmanı olduğu söylenir. Peki öyle mi? İşte sosyete ve magazin dünyasından ünlü isimlerin "Evlilik aşkı öldürür mü" sorusuna cevapları…



ŞEBNEM ÇAPA
"Biz Celal ile 1979 senesinden beri, yani tam 43 yıldır beraberiz. Aşk, çok güzel bir duygu, keşke herkes yaşayabilse. Ama evli olsanız da olmasanız da zamanla hisler farklılaşıyor, aşk yerini sevgiye bırakıyor. Uzun beraberliklerde zaten iyi dost, iyi arkadaş olabilmek, aynı şeylerden zevk almak, hayatı paylaşmak en önemlisi de kendi kendinize yetebilmek bence en önemli unsurlar."



YASEMİN KAMHİ

"Evlilik çok zor bir müessese. Evet, evlilik aşkı bitirir ama çok daha kıymetli olan öz sevgiyi geliştirir. Cefi ile biz üç sene arkadaşlıktan sonra evlendik ve 43 senedir evliyiz. Evlilik yukarı verilen büyük, bir o kadar da zor bir akit. Şimdiye kadar başarılı olduk, bunun da her şartta sevginin gelişimine bağlıyorum. Sevmek ve sevilmek aşktan çok daha dingin bir duygu. Aşk değil sevgi arayın."



ŞİRİN YALÇIN

"Neşet ile 1994 yılında tanıştık, 1997 yılında da evlendik. Aşkın o en çarpıcı, vurucu halini, ilişki içinde dönüştürmek, değiştirmek ve zenginleştirmek gerçekleşebilirse, o zaman bu iki taraf için de doyurucu bir hale gelir. Evliliğin yok edici değil, var edici tarafına odaklanmak gerek. Neşet ile biz öyle yapıyoruz."



ECE ŞİRİN

"Bizim Cemil ile birlikteliğimiz 11 sene oldu. Gerçek aşkı, hiçbir şey öldüremez. Tam tersine gerçek aşk, ruh eşimizi güçlendiren, zenginleştiren, her geçen gün özgürleştiren bir duygudur. Ancak eşimizi 'ben'leştirmeye çalışmak, kendimize benzetmek, onun üstünde hükmetmeye çalışmak ve onun ne kadar özel ve güzel olduğunu ifade etmemek aşkı öldürür."



BUSE TERİM BAHÇEKAPILI

"Biz eşim Volkan ile 14 yıldır tanışıyoruz ve 8 yıldır da evliyiz. Evlilikle birlikte aşkın güçlü bir sevgi bağına dönüştüğüne inanıyorum. Tabii bunun için emek ve özen göstermek gerekiyor. Evlilik aşkı öldürmez hatta daha da fazla güçlendirebilir. Birlikte bir hayatı paylaşmak, yeni hayaller kurmak, aile olmak, birlikte yaş almak bence çok keyifli."



CANSEN YENİ KUT

"Burak ile 13 yıldır birlikteyiz ve 11 yıldır da evliyiz. Evlilik aşkla başlıyor sevgiyle devam ediyor. Ve bence bu süreç aşkı öldürmüyor ama dönüştürüyor. Aşkın hırçınlığı ve kıskançlığı bir süre sonra sakinlik, saygı ve yol arkadaşlığına dönüşmemişse evlilik devam edemiyor. Bence 13 yıl sonra ben, aşkımızın dönüşmüş olduğu bu halden son derece mutluyum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA