Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

İstanbul Modern kapanıyor!

2004 yılında açılan Türkiye'nin ilk modern sanat müzesi bu pazar kapanıyor! Evet yanlış okumadınız! Eczacıbaşı Ailesi'nin İstanbul'a, hatta Türkiye'ye kazandırdığı ilk modern müzemiz pazar günü Beyoğlu'ndaki binasına kilit vuruyor.



Neyse sanat tutkunlarının daha fazla yüreğine ağzına getirmeden hemen müjdeyi de vereyim. Evet, İstanbul Modern kapanıyor ancak yaklaşık üç ay sonra açılacak hem de eski adresindeki yeni binasında. İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasını, yenilemek için 2018 yılında Beyoğlu'ndaki tarihi binaya kiracı gitmişti.



Centre Pompidou, Whitney Müzesi, Centro Botín gibi dünyadaki pek çok müzeyi tasarlayan Pritzker ödüllü dünyaca ünlü İtalyan mimar Renzo Piano imzasını taşıyan yeni binası nihayet bitti. Müze, pazartesi günü de taşınmaya başlayacak. Mayıs sonu gibi de tekrar çağdaş sanat tutkunlarını ağırlamaya başlayacak. Sanat çevrelerinde müzenin, tıpkı yenilenen Atatürk Kültür Merkezi gibi adından dünyada söz ettireceği konuşuluyor.

SEBEP ÜÇÜNCÜ ŞAHIS DEĞİLMİŞ
Ekim ayında tek celsede boşanıp hepimizi şoke eden Didem Sarı ile İzzet Antebi'nin boşanma nedeninin sosyetede dolaşan dedikodulara göre 'yasak aşk' olduğunu yazmıştım cuma günü.



Haberimin ardından İzzet Bey aradı. Sosyete kulislerinde kulaktan kulağa dolaşan bu dedikodunun kesinlikle doğru olmadığını söyleyip, "12 yıl süren evliliğimiz boyunca eşime en ufak bir sadakatsizliğim bile olmadı" dedi. Hatta boşandıktan sonra bile adına 'ilişki' diyebileceği bir beraberliği olmamış. Bu arada boşanmayı isteyen taraf olduğunu öğrendiğim Didem Hanım'dan da teyit ettim, İzzet Bey doğru söylüyormuş.

YILDIRIM AŞK BİTTİ
Boşanmanın ardından aşk orucunu ilk Didem Sarı bozmuştu.



Aralık ayında kendinden küçük olan Sefer Kalkavan'a yıldırım aşka tutulduğunu öğrendiğim Didem Hanım'ın bu ilişkisi, iki ayı dolduramadan yıldırım hızıyla da bitmiş.

KRALİÇEDEN ÖDÜL ALACAK
Türkiye'de görsel sanatlar alanında çalışan sanatçı, küratör ve yazarların üretim ve gelişim ortamlarını desteklemek ve dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan SAHA Derneği'nin yönetim kurulu başkanı Füsun Eczacıbaşı çalışmalarının karşılığını aldı.



Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Eczacıbaşı'nın eşi Füsun Hanım, derneğin amacına yönelik o kadar güzel işler yaptı ki, Madrid merkezli Callia Vakfı onu "Uluslararası Sanata Destek" ödülüne layık gördü. Füsun Hanım, Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki törende ödülünü, İspanya Kraliçesi Sofia'nın elinden alacak.

OTELCİ OLDU
Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in vukuatlarıyla adından söz ettiren oğlu Rüzgar Çetin otelci oldu! 2011'de barda kavgaya karışan, beş yıl önce de trafik kazasında bir polisi öldürdüğü için cezaevinde kalan 37 yaşındaki Rüzgar artık durulduğunu ve işleriyle ilgilendiğini söylemişti.



Asmalımescit'te alıp otele çevirdiği binasının restorasyonunu bitiren Çetin, geçtiğimiz günlerde oteli hizmete sokmuş. Adının ilk üç harfini koyduğu otelini görenler anlata anlata bitiremiyor. Otelin şehrin en gözdelerinden olacağı konuşuluyor, hadi hayırlısı…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA