Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Sanatı öğrendiği yerde sanat galerisi açtı

Başarılı sanatçı ve tasarımcı Sedef Gali, New York'ta sanat eğitimi aldığı Bushwick Open Studio'nun, çok beğendiği konseptini İstanbul'a taşıyıp Arnavutköy'de kendi adına galeri açmıştı.



Gali, sanat ve sanatseverler arasında bir köprü kurmak ve genç sanatçıları desteklemek için kurduğu sanat merkezinin aynısını bu kez New York'ta açtı. Evet, yanlış okumadınız... Bir nevi tereciye tere satmaya giden Sedef Gali, çağdaş sanatın mabedi New York'un merkezinde, Soho'da sanat merkezi açtı. Sanat merkezindeki ilk sergi de Sedef Gali'nin eserlerinden oluşuyor.


Emre-Maide Kurttepeli çifti de, 2011'de New York'ta, C24 adıyla sanat galerisi açmıştı. O zaman New York'taki ilk ve tek Türk galerisi olan Chelsea'deki C24, kısa sürede Modern Painters'ın 'Dünyanın En İyi 500 Galerisi' ve 'Amerika'nın En İyi 100 Galerisi' arasına girmişti.

15 Eylül Cuma günü açılacak ve 30 Ekim'e kadar devam edecek olan sergi, 'Fragile Words/ Kırılgan Sözler' adını taşıyor. New York'taki sanat merkezinin, sanatın erişilebilirliğine odaklanan tüm sanatçılar ve sanatseverler için bir açık stüdyo ve sergi alanı olduğunu söyleyen Sedef Gali'ye kocaman bir alkış.

USLANDIRMAYI BAŞARMIŞ!
Bir dönemin hızlısı mimar Moris Kohen, Merve Kotil'den boşandıktan sonra o eski hızlı günlerine geri dönmüş, uzun süre daldan dala konmuştu! Geçtiğimiz yıl bu zamanlar da meslektaşı Pınar Hacıarifoğlu ile yeni bir aşka yelken açmıştı.



Herkes gibi ben de, Pınar Hacıarifoğlu'nun, aşk konusunda oldukça sabıkalı olan Morih Kohen'i uslandırmayı başarıp başaramayacağını merak ediyordum. Uzun süredir ortalarda gözükmeyen aşıklar, hafta sonu bir düğünde ortaya çıkınca ilişkilerinin mutlu, mesut gittiğini öğrenmiş olduk. Yani Pınar Hanım, başarmış gibi gözüküyor...

DÖRT SANATÇI BİR SERGİ
Kendi dalında başarılı dört fotoğraf sanatçısı, 'Zaman ve Mekan' adlı karma sergide bir araya geliyor. Dün akşam açılan sergide; Ayşegül Dinçkök serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen'le yaptığı sualtı çalışmalarıyla, Ceylan Atuk mekanların tarihi üzerinde yaptığı araştırmalarıyla;



Can Sarıçoban Paris Moda Haftası'ndaki görüntüleriyle ve Koray Erkaya da Kanada'da çektiği ödüllü fotoğraflarıyla yer alıyor. Tepebaşı'ndaki beş yıldızlı otelde sanatseverlerle buluşacak olan sergi, 8 Ekim'e kadar gezilebilecek; kaçırmayın derim...

BİR SEPET MUTLULUK
Kızı Pia Hakko Yeşil sayesinde geçen yıl anneanne olan Bettina Hakko'nun torun sevgisini tarif edecek söz bulmakta zorlanıyorum. İki ay önce oğlu Can Hakko'dan da bir torun sahibi olan Bettina Hanım, ilk göz ağrısı Lily June'u tatilde bile yanından ayırmıyor.



Bugünlerde Lily June ile tekneyle tatilde olan Bettina Hanım, onun sevimli ve komik hallerini sosyal medyadan paylaşmaya da bayılıyor. Bettina Hanım, en son yandaki fotoğrafları paylaştı. Haziran ayında bir yaşını dolduran Lily June, teknede boş bulduğu sepetin içine girip 'yaramazlık' yaparken bu sevimli kareler ortaya çıkmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA