Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Dört mevsim sanat

Kültür-sanat dünyası genelde yaz aylarında etkinlik yapmamayı tercih ediyor. Bu tercihlerinin sebebi ise sanat sezonunun yazın sona erip Eylül'de açılması. Yazın sanatseverlerin etkinliksiz kalmasına bizzat sebep olanlar da var. Örneğin sergi açmayı düşünen birine 'Sezon bitti, Eylül'ü bekle' ya da 'Bodrum'da aç' diye uyarıda bulunabiliyorlar. Peki keşke sezon kapanmasa, çağdaş sanat meraklısı yazın da tablosunu alsa, tiyatro izleyicisi kapalı salonlardan çıkıp oyunlarını açık havada izlese, nitelikli sinema filmleri yazın da izleyiciyle buluşsa daha güzel bir kültür sanat dünyası olmaz mı? Sanatın mevsimi olmaz. Yaz aylarında bir tek müzik dünyasının yüzü gülüyor. Dilerim bir an evvel galeriler, tiyatrocular, sinemacılar da bu duruma dikkat çeker ve etkinlikler hız kesmeden dört mevsim devam eder. Yazın devam edenlerden dikkatimi çekenleri ise sizler için derledim. Etkinlik arıyorsanız; Sanata Bi Yer ve Anna Laudel Art Market II kaçmaz.

30 SANATÇININ ESERİ VAR
Anna Laudel; ulaşılabilir sanat fikriyle geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Art Market sergisinin ikincisini, geçtiğimiz hafta sanatseverlerle buluşturdu. 'Sanatın mevsimi olmaz' diyen, kışın yaptığı başarılı sergilerin ardından yazın da iyi işlerle yoluna devam eden Anna Laudel; genç sanatçıları ve üretimlerini desteklediği sergi programlarıyla dikkat çekiyor. Galerinin yaz sergisi için hazırladığı seçkide, Türkiye ve yurt dışından 30 sanatçının eserleri var. Sergide; sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, gravür, baskı, seramik ve neon dahil olmak üzere farklı alanlardaki üretimleri sunulacak. Art Market II kapsamında yer alacak sanatçılar arasında; Deniz Defne Acerol, Mustafa Aslıer, Özlem Can, Ramazan Can, Erol Deran, Tuğçe Diri, İsmet Doğan, Bedia Ekiz, Onur Hastürk, Tülay İçöz de bulunuyor. Ben özellikle Renan Kaleli ve Ayla Turan'ın eserlerine bayıldım.

EN ÖNEMLİ BAYRAM UYARISI
Bu yıl en güzel bayram farkındalığını Turkcell gerçekleştirdi. Çektiği reklam filmiyle hem faydalı, hem de akılda kalıcı bir işe imza attı. Dokuz günlük bayram tatili öncesi Turkcell, cep telefonlarını araç kullanırken elinden düşürmeyen sürücülere 'Yoldayken bırakın o telefonu' diyerek trafik kazalarının önüne geçilmesi için farklı bir kampanyayı hayata geçirdi. Kampanya için hazırlanan reklam filminde ise temsili olarak canlandırılan Türk futbolunun taçsız kralı Metin Oktay ile milli futbolcu Emre Akbaba bir araya geldi. Filmde Oktay, araç kullanan Akbaba'yı uyararak olası bir kazanın önlenmesini sağlıyor.

ÖĞRENCİLERİN ŞAHESERLERİ SERGİLENİYOR
Bir sosyal sorumluluk platformu düşünün ki içinde hem sanat var, hem de geleceğin ünlü sanatçıları birbirinden yetenekli gençler... 2015 yılından bu yana güzel sanatlara ilgi duyan üniversite öğrencilerine 'Çünkü sanat alan ister' mottosuyla Doğuş Grubu'na ait çeşitli mekanlarda, festivallerde ve sergilerde çalışmalarını sergileme imkanı sunan Sanata Bi Yer'den bahsediyorum... Bu platform, çalışmalarını doğru yerde, doğru kişiler ile buluşturmak isteyen genç sanatçı adaylarının çalışmalarının görünür ve ulaşılabilir olmasının yolunu açıyor. Sanata Bi Yer 19 başlıklı üçüncü karma sergi, bu yıl 13 Haziran-19 Ağustos tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada'daki Leica Galeri İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA