Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

'Amadeus'
Sekiz dalda Oscar kazanan ve Milos Forman tarafından yönetilen filmde, 18'inci yüzyılın en önemli bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri arasındaki mücadele anlatılıyor. Mozart tanrısal bir yeteneğe sahipken, Antonio Salieri onun kadar yetenekli değildir. Bu zamanla ikisinin birbirini geçme yarışına dönüşecektir. Kimi tarihçilere göre de bu mücadele bir söylentiden ibaret. Ancak film o kadar güzel bir şekilde ilerliyor ki, söylentiden ibaret olan şeyler artık sizin gerçekleriniz olmaya başlıyor.
Aslında ne olduğunu umursamayı bırakıp kendinizi filme kaptırıyorsunuz.
Film bir yandan o dönemin izlerini görme fırsatını sunarken, diğer yandan da büyük bestecilerin hayatına dair çıkarımlar yapmanıza zemin hazırlıyor. Orkestra sahnelerinin yanı sıra, içinde çalan müziklerle bir klasik müzik ziyafeti de diyebiliriz film için. Bu müziklerin de seyirciyi sıkmadan sunulması filmin bir başka büyük başarısı. Aldığı ödüllere rağmen çok göz önünde olmayan 'Amadeus', kaçırmamanız gereken yapımlardan.

'Narcos'
Suç dünyasının önde gelen isimlerden Pablo Escobar'ı işleyen dizi, tarzı ve kalitesiyle kendisini bir adım öne çıkarmayı başarıyor. Aynı zamanda bir belgesel tadında olan 'Narcos', o dönemden gerçek görüntülerle anlatımını destekliyor. Mümkün olduğu kadar gerçekle paralel gidilmeye çalışılsa da kurgu bolca mevcut dizinin içinde. 'Javier Pena' ve 'Steve Murphy' adlı iki ajanın Kolombiya'daki suç çeteleriyle olan mücadelesini anlatan dizide, Escobar'ın yükselişi ve çöküşüne tanıklık etme fırsatı yakalıyoruz.
'Wagner Moura', 'Boyd Holbrook' ve 'Game of Thrones'tan tanıdığımız 'Pedro Pascal'ın başrollerini üstlendiği dizinin aslında iki sezonda bitmesi beklenirken, başarısıyla beraber üçüncü sezonun da geleceği kesinleşti. Eğer hala tanışma fırsatı bulamadıysanız takip etmenizi tavsiye ettiğimiz değerli yapımlardan. Öte yandan İspanyolca öğrenmek istiyorsanız dizi çok güzel bir fırsat. Konunun geçtiği coğrafya dolayısıyla İspanyolca dizinin en çok konuşulan dili.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA