Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Çay edebiyatı

Bazı klişeler vardır; kural desek değil, etik desek değil. Kimse size bunu söylemez ama yaparsanız da ayıplanırsınız.
Kanayan bir yara, edebiyat kadar felsefenin de inceleme alanı haline gelmiş bir fenomen: Çaya atılan şeker...
Eğer çaya tek şeker atan biriyseniz, bunu her ortamda dile getirmemek lazım, çünkü bu kişiler toplumda oldukça azınlık durumda. Mümkünse durumunuzu 'Sabah kahvaltısında atıyorum bir tane' şeklinde gizlemenizi öneririm; öyle ki bu, ufak çaplı gerginliklere sebebiyet verebilir.
Özellikle çaya şeker atmayanlar tarafından.
Onlar bu kategorilerin en hırçınları ama sonra geçeceğiz bu konuya.
Ey çift şeker atan ve ey şeker atmayan kardeşlerim; Vurmayın mazlumlara yazıktır. Onlar istemez miydi 'Ben çayı çift şekerli içerim, yalnız erimesinler diye' yerine 'Yalnızlığım içtiğim çay gibi tek şekerli' desinler… N'apalım tek şekere edebiyat yapılmadıysa.
Keyfinden ödün vermeyenler, çayı da canı gibi tatlı olanlar, iki şeker atanlar... Şeker atmayanlarla aynı ortamda görünmesi muhtemel ancak şekerliğe uzandığında yadırganan gözlerle bakılanlar. Aslında tek şeker atandan çok da farklı bir insan değil ama o en azından çizginin bir tarafına geçmeyi başarabilmiş; karanlık tarafa...
Diyetisyenlerin en büyük kurbanlarından birisi olan kendileri, her fırsatta 'Çayı şekersiz için' söylemlerine karşı üzülürler. Toplumda çoğunluk olduklarının farkında değillerdir. Oysa bir isyan etseler yer yerinden oynayacak ama 'Etliye sütlüye karışmayalım, kimse de bizim şekerimize karışmasın' diye diye buralara geldiler işte onlar da.'Hayatın acı taraflarını görmüş, sillesini yemiş insan çayı da acı içer' demişler, dememişlerse de biz şimdi demiş olalım. Tatsız tuzsuz insanlar.
Yok yahu şaka bir yana şekerli çay içenleri yadırgamasalar çok daha güzel insanlar. 'Çay şekersiz içilir, başka türlü tadını alamıyorum'; sanırsın gastronomi mezunu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okumuş, günlerini çay tarlalarında geçirmiş.
Aranızda belki gerçek tiryakiler vardır, lafım onlara değil, yanlış anlamayın da çay ya işte bu… Bırakın insanların zevkini; siz acı acı içiyorsunuz diye herkes öyle içecek değil.Çay her türlü güzel, bir de şu edebiyatı olmasa asıl.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA