Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Neden biliyoruz ki

Hayatta zaman zaman kendimizi istemsiz bir şekilde şarkı söylerken buluruz. Kimi zaman bu haftalarca dinlediğimiz bir şarkıyken, kimi zaman da aslında yarım yamalak duyduğumuz ama bir şekilde zihnimizde yer etmeyi başaran şarkılardır.
Genelde ikinci durumda 'Ben bu şarkıyı niye biliyorum yahu' diye kendimizi sorgularız. Aslında sevmeyiz de. Ya da sevsek bile o an söylemek istediğimiz şarkı hafta boyunca dinlediğimiz şarkıdır. Diğer şarkıyı görmezden gelerek kendi şarkımızı söylemeye başlarız. Ancak her boş anımızda yine zihnimizin derinliklerinden çıkarak kendini dile getirir istemsiz şarkılar. Bense yazıda 'Bu şarkıyı biz niye biliyoruz ki?' sorusundan yola çıkarak sizi iki-üç günlüğüne kilitleyecek şarkıyı hafızalarınıza yerleştirmek.
Öyleyse başlayalım...
Bayrampaşa Topkapı Topkapı Topkapı....
Hemşerim bunun içinde ne var sıçan ölüsü mü? Ah oğlum ah senin kokudan burnunun direği düştü, benim burnumun direği de gelinim olacak o ahlaksız karıdan düştü. Böyle gelin düşman başına. Çökün beyler, trafik polisi!Aklınıza gelmedi mi? O H zaman müzik zamanı... Şiki şiki baba, hayni hayni yaba, helik melik duni, gel fakiri yaba, oooooooooooooooooo Bu sizde arka planda çalmaya devam etsin, biz size sahnemizi tanıtalım.
Kemal Sunal'ın en akılda kalıcı sahnelerinden biri olan Şiki Şiki Baba, 'Atla Gel Şaban' filminde yer almaktadır.
Bir dedikoducu teyze, hemen yanı başında bulunan kötü kokulu poşet ve tıkış tıkış bir dolmuş...
Her ne kadar kulağa kötü gelse de asıl karakter 'Niyazi'nin at yarışları tahminindeki en önemli ilham kaynağıdır.
Filmin komik yanı da burada başlar.
Tahmin yapması için bütün koşullar sağlanmaya çalışılır, her şey tamamlanır.
Ancak en önemli etken, tabii ki de otobüste çalan 'Şiki Şiki Baba'dır. Yani sizin aslında çok aşina olduğunuz ve hali hazırda yavaş yavaş söylediğiniz o eser.
Bizim hafızalarımızda yer eden ve hayatımızın belli kısımlarında bizi ziyaret edecek olan belki de binlerce şarkıdan bir tanesi. Ancak şurası kesin ki, bu şarkı Yeşilçam'ın unutulmazlarından.
Ben bu şarkıyı niye biliyorum diye sorgulayacak ve her defasında Kemal Sunal'ı anarak güleceksiniz. Belli mi olur, hazır aklınıza gelmişken şans oyunlarını bir de bu müzikle deneyin. Belki size de şans getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA