Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

‘Piyanist 2’ 2022’nin en iyi albümü olmaya aday

Şarkıcı Sinan Akçıl'ın çok merak edilen 'Piyanist 2' albümü nihayet geliyor. Akçıl'la bu albümündeki tüm şarkılarını birlikte dinledik...
Aslında seçtiğim birkaç tanesinin kritiğini yapmayı planlamıştım ama şarkıların hepsi bambaşka lezzette. Ben de Akçıl severleri biraz daha heyecanlandırmak için şarkılarıyla ilgili aklımda kalan duyguları paylaşacağım...
1) Durum Çok Acil (Sinan Akçıl&Mustafa Ceceli&Merve Özbey)
Albümün çıkış şarkısı... 2022'nin en etkili aşk şarkısı olacağını düşünüyorum. Özbey, Ceceli ve Akçıl mükemmel bir uyum yakalamış bu düette. Mendiller hazır olsun derim...
2) Atma (Sinan Akçıl&Berkay)
Akçıl'ın ilk çıkış şarkısı olan 'Atma' tam 11 yıl sonra yepyeni bir sound ile yeniden hazırlanmış. Bu yazın hitlerinden biri olur. Çağrı Telkıvıran çok modern bir sound ile hazırlamış altyapıyı. Berkay ve Sinan'ın sesleri çok uyumlu.
3) Gece Olsun (Sinan Akçıl&Sarkhan)
Akçıl'ın 'Yeni soundlarımdan' dediği şarkı, Azerbaycanlı ünlü rap'çiler Sarkhan ve Miro ile beraber yapılmış. Z kuşağının direkt kabul edeceği bir şarkı...
4) Derdim (Sinan Akçıl&Erkan Petekkaya&Enes Yolcu)
Bu şarkıda Erkan Petekkaya'nın çok sevdiği bir Azeri melodiye Akçıl söz yazmış. Şarkıda Enes Yolcu'nun sesi gerçekten çok etkileyici, yazın her yerde duyarız gibime geliyor. Bu arada Petekkaya şarkıcılıkta da yeteneğini konuşturuyor.



DAMARDAN ŞARKI
5) Haybeden (Sinan Akçıl&Serkan Kaya)
Albümün en damar şarkısı. Yıllar önce Nilüfer'in söylediği şarkı, yeni düzenlemesiyle gece hayatının aranan slow'larından olur.
6) Deli Olucam (Sinan Akçıl&Sarkhan)
Yine Akçıl'ın yeni soundlarından... Şarkıda Sarkhan&Sinan Akçıl iş birliği ile 18-25 yaş gençliğinin aşkı anlatma şekli var.
7) Simsiyahım (Sinan Akçıl&Ekin Uzunlar)
Akçıl, daha önce Mustafa Ceceli'nin sesinden 150 milyondan fazla görüntüleme alan şarkıyı bu defa Ekin Uzunlar ile paylaşmış. Karadeniz'in yükselen değeri Ekin de hakkını fazlasıyla vermiş. Çok beğendim.
8) Yalan (Sinan Akçıl&Demet Akalın)
Daha önce Yaşar İpek'in sesinden dinlediğimiz başarılı bir şarkıydı 'Yalan'. Şimdi bir kadın sesiyle yeniden hayat bulmuş. Demet Akalın şarkıdaki duyguyu çok iyi vermiş, kendi sahnesinde bu şarkıya bol bol istek alacağını düşünüyorum.
9) Ağladın Ya (Sinan Akçıl&Ece Seçkin)
Akçıl'ın yıllar önce Meyra ve Yüksek Sadakat solisti Cemil Demirbakan'a verdiği şarkısı, Ece Seçkin'in sesiyle bambaşka bir havaya bürünmüş. Ece'nin vokal tekniği ve şarkının aranjesi çok kuvvetli.
10) İyi Değilim (Sinan Akçıl&İrem Derici)
İrem Derici'nin zor günlerinde tutunduğu bir şarkıymış. Adeta o günleri tekrar hatırlayarak da söylemiş, gerçekten can acıtıyor. Çok iyi yorum, çok da iyi yeni bir sound'u var.
11) Bi de Burdan Bak (Sinan Akçıl&Sarkhan&Miro)
Akçıl'ın 'Tam bir çete şarkısı' dediği şarkı, sokakları anlatıyor. Dünyayı pek umursamayan, arkadaşlıkları kuvvetli bir grup arkadaş söylüyormuş gibi, sound'u çok yeni, her yerde çalar yazın.



Maestro ve Yener'in yeni teklisi
Sokak edebiyatının babası Yener Çevik'e son single çalışması 'Uç, Uç, Uç'ta sevilen rap'çi Maestro eşlik ediyor. Yapımcılığını Emre Tuzla'nın üstlendiği projede prodüktör koltuğunda birçok projede imzası bulunan Slong oturuyor. Dinleyicilerini uçurmak için hazırlanmış şarkı, dijital müzik platformlarındaki yerini aldı.



Ece Mumay tarzı!

Ece Mumay, yaz şarkılarıyla son iki yılda büyük bir başarı elde etti. Genç sanatçı, yılbaşında bu kez kış sezonuna hitaben yeni şarkısı 'Heba'yı sundu. Şarkı slow bir şarkı ama tamamen Ece'nin dinamiklerini taşıyor. Bu tarzı oturtmak ve bu yoldan devam edebilmek bir sanatçının kariyeri için önemli. Söz ve müziğine kendisinin imza attığı 'Heba'yı ben beğendim. Sizin de dinlemenizi tavsiye ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA