Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Rap müziğin yeni ‘Deva’ sı

Uzun zamandır yazmak istediğim bir isim var: Ayaz. Bugün son şarkısı 'Deva' ile kendisinden bahsetmek istedim. Yönetmen bir arkadaşım geçtiğimiz günlerde bizi bir araya getirdi.
Ayaz'ın müziğe olan aşkı ve tutkusunu her cümlesinde yakalamak mümkün. Yepyeni şarkısı 'Deva' ile rap müziğe akustik bir dokunuş yapmış.
Tam bir yaz işi olmuş. Rap müziği akustik gitarla harmanlayınca bambaşka bir şey çıkmış ortaya. Yenilik cesaret ister, Ayaz'ı da kendine ve müziğine getirdiği yeni soluk için tebrik etmek gerekir.



Deva' aslında bir şarkı değil sadece. Albümün de adı aynı zamanda. Albümün tamamı yüksek sound'a sahip ve minimal hareketlerle de güzel harmanlamış. Yani aranje kafasını beğendim. Genç yetenek Batuhan Kösegil yapmış tüm aranjeleri.
Ayaz, albümün tamamı yayınlanmadan şarkısını dinletti bana. Sanırım temmuz başı da müzikseverler ile buluşacak bu lezzetli iş. Sonrasında da yeni projeleri olduğunu söyledi, yani yaza hızlı girmeyi planlamış. Ama şimdiden söyleyeyim diğer şarkılar da en az 'Deva' kadar iyi çalışılmış.

BÜYÜK BULUŞMA
Merve Özbey ve Emrah Karaduman'ın beraber hazırladıkları 'Kaptan' geçtiğimiz hafta yaza bomba gibi düştü. Hiç beklemediğim ama çok iyi bir birliktelik olmuş.



Hem Karaduman'ın sound'u hem Merve Özbey'in kendine has yorumu, ortaya beklenmedik bir şarkı çıkarmış. Şarkının klibi de çok iyi görünüyor. Tekrar tekrar dinleyesi geliyor insanın. Tavsiye ederim dinlemeyenlere.

Hangisi gerçek Gökçe Kırgız?
Müzik dünyasında çözülemeyen bir karmaşa var. Gökçe Kırgız ismine sahip iki farklı ses. Hangisi gerçek Gökçe Kırgız? Bir tarafta yıllardır sayısız hit yapan bir Gökçe Kırgız, diğer yanda 10 yılda bir şarkı çıkaran bir başka Gökçe Kırgız. Bir yanda Türkiye'nin dört köşesinde sahne alan, hatta Kıbrıs'ta en çok sahneye çıkan bir Gökçe var, diğer yanda butik bir şekilde müzik hayatına devam eden başka bir Gökçe.



Bir dinleyici olarak ben bana düzenli şarkı veren isme yönelirim. Ayrıca isimden çok, çıkan şarkıları değerlendiririm. Hangisi iyi iş yaparsa onu dinlerim, playlist'ime alırım. Şimdilerde sarışın olan Gökçe Kırgız, 'Gel Gel' isimli bir yaz şarkısı yapmış, ulusal radyolarda çalınmaya başladı bile...

'Devamke' geçer not aldı
Son zamanlarda artan düet alışkanlığı ile birlikte gruplar artık gün yüzüne pek çıkmıyor. Grup kültürü Güney Koreli şarkıcılar sayesinde dünyada varlığını koruyor. Ancak bugün size Pelin ve Can ikilisinin Pelycan grubundan bahsedeceğim.



Yaza uygun, kıpır kıpır şarkıları 'Devamke' sayesinde keşfettim onları, müzik listeme de hemen ekledim. Dinlemeyen varsa da tavsiye ederim. Söz ve müzik Yaman Hacısalihoğlu'na ait. Şarkıda emeği geçen tüm ekip benden geçer not aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA