Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Ankara havası ve rap buluşması

Sevilen rap'çi Burak King, son dönemlerde hem kişisel hem de müzikal anlamda enerjisini yeniledi. Her zaman yenilikçi ve cesur adımlar atan Burak King, yeni albümü 'Rap İçimden'de de bu geleneğini bozmadı. Daha önce bu albümden birkaç şarkı yayınlamıştı ünlü rap'çi. Hatta benim de sıkça dinleyip tavsiye ettiklerim arasında 'Derde Çareler' şarkısı var.



Bu şarkı, henüz popülaritesini taptaze tutarken King'den albüm bombası geldi. Albüm sürecini biliyorum Burak'ın, o dönem sıkça görüştük kendisiyle. Ne kadar özenle, titizlikle çalıştığını biliyorum. Ekibinin ve Burak'ın o yenilenmiş enerjisi albüme de yansımış. 10 şarkılık albümün son klibi de 'Envayi'ye çekildi. Bu şarkı için söyleyecek çok şey var; hareketli, kıpır kıpır. Hatta tam da bizim kültürümüzden, bizim içimizden ezgiler barındırıyor. Altyapıda Ankara havası tınısı var, ne diyeyim herkes tüm yaz coşacak 'Envayi' ile.

HANDE DOĞRU ŞARKILARI SEÇMEYİ BİLİYOR
Hande Ünsal'ın bugüne kadar çıkan birçok şarkısının söz ve müziği kendisine ait. Başkalarından aldığı şarkılarda da şimdiye kadar başarılı seçimler yapmayı başardı. Hande geçtiğimiz hafta ilk kez bir cover parçayla sevenlerinin karşısına çıktı.



Doğru şarkıyı seçme yeteneğini bu şarkıda da gösterdi. Söz ve müziği Kutsi'ye ait, Gülşen'in 2006 yılında seslendirdiği 'Son Perde'yi 16 yıl sonra yeniden yorumladı. O dönem büyük ses getiren bir şarkının bu dönemde de başarılı olabileceğini öngörmek önemli. Tabii şarkının yeniden düzenlemesini yapan Serkan Balkan'ı da tebrik etmek lazım. Günümüzde müziği bilmek, gündemi takip etmek ve nabzı tutabilmek bu işin en büyük parçası. Alkışlar Hande'ye...

'BEDAVA'YA KANADA'DA KLİP ÇEKTİ
Yener Çevik'in uzun zamandır beklediğimiz yeni çalışması geldi nihayet: 'Bedava'. Şarkının Yener'den dinlediğim ilginç bir hikayesi var.



Kanada'da yazmış bu şarkıyı. Klibini de Kanada'da çekilmiş. Bu arada Yener Çevik yaz boyu üretmeye, yeni şarkılar yapmaya devam edecek, biz de tabii ki dinlemeye...

BODRUM'DA GLOBAL MÜZİK MODASI
Havalar İstanbul'da her ne kadar serin devam etse de Bodrum'a yaz geldi... Bodrum ve yaz denilince de bu iki kelimenin yanına müzik eklenmeden de olmaz. Bugün size beni inanılmaz heyecanlandıran iki ismin Bodrum Yalıkavak'taki performansından bahsedeceğim.



Kimler mi? Adrian Shala ve Adrian Schweizer... Bu iki dünyaca ünlü DJ, 24 Haziran'da Bodrum'da sevgili Ahmet Uras'ın mekanında sahne alacak. Uras bu tarz yenilikleri ve sürprizleri çok seviyor.



Büyük ihtimalle ben de bu muhteşem performansı kaçırmam. Size onların sahnesinden notlar da iletirim... Bodrum bu yaz yerli isimlerin yanı sıra yabancı isimleri de ağırlamaya devam edecek. Bilgi aldığımda sizinle de paylaşacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA