Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Emir Can İğrek ‘Ali Cabbar’dan ibaret değil!

Ali Cabbar'ın hazin türküsünü milyonlarca gence sevdiren ve bu şarkı ile bir anda sektörün dikkatini üzerinde toplayan bir genç adam Emir Can İğrek... Kendine has müzik tarzı ile benim de bir süredir kıskacımda olan bu genç şarkıcıyı Harbiye'de canlı canlı izleme fırsatım oldu.
Beni oraya davet eden ekibine, ilk önce de Çağla Güniz'e hem teşekkürüm hem de büyük sitemim var. Sitem ediyorum, neden mi? Nasıl olur da böyle bir sesi, yorumu dinlemek, izlemek için beni daha önce davet etmemişler diye...
Emir Can onu izlerken sadece hayranlarını değil, beni de mest etti.
Sahne sesi, kayıt sesi ile bire bir.



Gözünü kapat dinle, sanki canlı sahnede değil de o an hazır kayıttan dinliyor gibisin. Bir şarkıcı için en büyük avantaj ve başarı bu olsa gerek. Zira gittiğimiz konserlerde kayıt sesleri ile alakası olmayan nice sanatçılar gördük, izledik. Bu genç adam seyircisi ile de aynı frekansta. Binlerce kişi tüm şarkıları eksiksiz biliyor... Sahne performansı ve seyirci iletişimine tam not verip şapka çıkardığım İğrek'in ileride kalıcı olacağından hiç şüphem yok.
Kıyafetleri için de parantez açmam gerekir. İşine olan sevgisi ve saygısı, tüm hazırlığının kusursuz olmasından belli oluyor. Onu kim giydirmiş bilmiyorum ama kıyafetleri de bahsetmeye değerdi. Bence Emir Can için oyun yeni başlamış ve bundan sonra sessiz sedasız, dedikodusuz sadece müzik dolu olacağından eminim. Konserinin bir bölümünü de sanatçı duyarlılığı ile Gazze'de hayatını kaybedenlere ayırdı ve led ekranlarda 'Savaşa hayır' yazısıyla İsrail'in saldırılarına dikkat çekti.
Bu arada konserinde hayranlarının açtığı 'Güzelin hayranı çoktur çözemem dermanım yoktur', 'Yolunda gitmiyorsa yoldan gitmezsin sen de' gibi sözler yazılı parkartları da dikkatimden kaçmadı. Özetle; Emir Can'ı neden izlemedim diye kendime kızdım ama artık yakından takip edeceğim. Tanıştığıma memnun oldum Emir Can İğrek.

İKİLEM TAM BİR FESTİVAL GRUBU OLDU
İkilem, üniversite yıllarında tanışmış ve aynı yola baş koymuş iki yakın arkadaşın kurduğu bir grup... Bu aslında birçok müzisyenin hayalidir, İkilem de bunu başarmış.



İlk günden bu yana yakın markajımda olan grubu öncelikle tebrik etmek isterim. Yayınladıkları her şarkı milyonlar tarafından beğenildi ve kısa sürede tam festival grubu oldular. Onları canlı izleme şansı da buldum. Hem kendi şarkıları hem de coverları harmanlayan İkilem, 4 şarkıdan oluşan EP'lerini de tamamladı. İkilem, 'Ne Mutsuzum Ne De İyi' isimli EP'nin habercisi niteliğindeki yeni şarkıları 'Bana Sorma'yı da müzikseverlerle buluşturdu. Yolları açık olsun.




NO LOVE'LA YİNE İDDİALI
Rap müziğin şüphesiz en iyi isimlerinden Jefe, 'No Love' adlı yeni teklisini yakın zamanda hayranlarının beğenisine sundu. Son olarak geçtiğimiz eylül ayında 'Mahallenin Maşallahı' isimli çalışmasını müzikseverle buluşturan Jefe, yeni çalışmasıyla da çok iddialı. 'No Love'un da sözlerini kendisi yazmış, müziği ve düzenlemesi ise yaptığı hit parçalarla adından sıkça söz ettiren Uğur Öztürk'e ait.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA