Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kovid savar tarifler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; soğuyan günlere yakışan, içinizi ısıtacak ve şifa olacak üç orijinal çorba tarifi ile karşınızdayım. Malum, havalar soğumaya başladı, grip her yerde kol geziyor. Çorbada benim de bir tutam tuzum bulunsun diyerek, tam hasta çorbası diye adlandırabileceğimiz lezzette kış çorbaları hazırladım.

SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
TERBİYESİ İÇİN:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve un
YAPILIŞI: Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekiz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blender'dan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.

SÜTLÜ ÇORBA

MALZEMELER
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şehriye
1 su bardağı soğuk süt
4 su bardağı soğuk su
YAPILIŞI:
Yağı eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine suyu koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.

SİRKELİ SARIMSAKLI ÇORBA

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı un
2 iri diş sarımsak
Karabiber
1 adet tavuk bulyon
Yeteri kadar su
ÜZERİ İÇİN:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kuru nane
Sirke
YAPILIŞI: Tavuk bulyonu bir bardak sıcak suda eritiyoruz. Tencereye yağı alıp eritiyoruz ve unu ilave edip kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ezdiğimiz sarımsağı ilave ediyoruz. Üzerine, tava içinde kırmızı biberle erittiğimiz tereyağını ekliyoruz. Sos ve arzuya göre sirke ilave ederek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA