Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kestane mevsimi

İdilika'nın Mutfağı'na bugün kış mevsiminin habercisi kestaneyi konuk ediyoruz. Kestane kebaba, kestane şekeri yemeğe alışığız belki ancak ben bugün biraz daha ters köşe kestaneli tariflere yer vermek istedim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.



KESTANELİ UN HELVASI
MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı kestane
ŞERBETİ İÇİN:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI: Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritiyoruz. Üzerine un ekleyip kavuruyoruz. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Kavrulan unun üzerine şerbet döküp karıştırıyoruz. Kestaneleri de ilave ederek şerbet çekinceye kadar çeviriyoruz. Şerbet tamamen çekince ateşi kapatarak helvayı demlenmeye bırakıyoruz.



BEYAZ ÇİKOLATALI KESTANE ŞEKERİ

MALZEMELER
Yarım kilo kestane
1-2 yemek kaşığı bal
Beyaz çikolata
YAPILIŞI: Kestaneleri çizip haşlıyoruz. Soğuyan kestanelerimizi soyuyoruz. Robotta çekiyoruz, bir kaba alıp 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harçtan küçük parçalar koparıp top yapıyoruz, buzluğa atıp yarım saat dinlendiriyoruz. Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve kestane şekerlerimizi çikolataya buluyoruz. Kestane şekerlerini, buzdolabında üç-dört saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.



KESTANELİ
İÇ PİLAV
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
250 gr. haşlanmış kestane
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 su bardağı sıcak su
1 tutam maydanoz
İsteğe bağlı tarçın
YAPILIŞI: Doğradığımız soğanı, erittiğimiz tereyağına ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Ilık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım. Şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Ardından sıcak su da ilave ederek karıştıralım. Pilavımızı pişmeye bırakalım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim. Dilerseniz bu aşamada tarçın da ekleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA