Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ana yemek olarak yumurta

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hazırlanışı son derece pratik olmasının yanı sıra aşırı doyurucu ve lezzetli olan yumurta tarifleri hazırladım. Yumurta bir akşam yemeğinin başrolü olamaz gibi gözüksede esasen tam bir protein bombası! Şahane ve ekonomik bir yemek ancak çok dikkatli olmalıyız... Zira banmayı seven bünyeler için fazlaca ekmek yedirebilir.

KIYMALI YUMURTA

MALZEMELER
350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet acı yeşil biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 adet yumurta



YAPILIŞI:
Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Sırasıyla biber, domates, baharat ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Suyunu çekince maydanozları ekleyin ve yumurtaları kırın. Zevkinize göre tamamen dağıtabilir ya da göz göz pişirebilirsiniz.

ISPANAKLI YUMURTA

MALZEMELER
2 adet küçük bağ ıspanak
2 adet küçük boy soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet yumurta
YAPILIŞI: İlk önce ıspanaklarımızı tencerede hiç su ilave etmeden kendi suyuyla haşlıyoruz. Daha sonra ayrı bir tavada soğan, biber ve salçaları kavuruyoruz. Ardından haşlanmış ıspanakları tahtanın üzerinde iyice kıyıyoruz. Daha sonra kavrulan malzemeye ilave ediyoruz ve 5 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ilave edip, üzerine yumurtaları kırıyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde, 5 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz hazır.

YUMURTALI TAZE FASULYE

MALZEMELER
Yarım kilogram taze fasulye
Soğuk su
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 adet yumurta
YAPILIŞI: Fasulyeleri temizleyerek istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştıralım ve fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağı alalım ve yemeklik ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek, kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, yumurtalar pişene kadar karıştırarak pişirelim. Yumurtaları pişen fasulyemizi ocaktan alalım ve servis edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA