Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis akşam yemeği

Herkese merhaba, bu akşam için şahane bir menü önerim var. Lezzet garantili bu tariflerimi denemeden geçmeyin. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ZENCEFİLLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER
2 parmak uzunluğunda taze zencefil
1 su bardağı süt
1 kibrit kutusu tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı pirinç unu




YAPILIŞI:
Bir su bardağı sütü ve soyulmuş taze zencefili rondoya atıp iyice parçalıyoruz. Karışımı bir tel süzgeçten geçiriyoruz. Kalan sütü, zencefilli süt karışımına ekliyoruz. Pirinç unu, şeker ve tereyağını koyuyoruz. Orta ısılı ocakta çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.

GULAŞ

MALZEMELER
1 kg. kuşbaşı doğranmış dana eti
4 adet soğan
150 gr. tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet patates
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı kapya biber
Kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı mercanköşk
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Etleri kırmızı pulbiber ile karıştırıyoruz. Kapaklı bir güvece alıp suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağ ilave ediyoruz ve tereyağın yanmasını önlemek için bir miktar ayçiçek yağı ekliyoruz. Sırasıyla ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve salça ilave ediyoruz. Patatesleri ve biberleri küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Bütün baharatları ve malzemeyi ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.

BADEMLİ CACIK

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı file badem
2 adet salatalık
Tuz
YAPILIŞI: Mümkünse sivri biberleri külde közlüyoruz. Minik minik doğruyoruz. Salatalığın kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yoğurtları karıştırıyoruz. File bademleri kavuruyoruz. Yoğurt, salatalık ve biberi bir kasede karıştırıp kavrulmuş file bademler ve zeytinyağı ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA