Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kadınlar Günü’nde erkekler mutfağa

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Kadınlar Günü'ne özel olarak beyleri mutfağa alıyoruz. Sizlere öyle pratik ve lezzetli bir menü hazırladım ki kolaylıkla yapabilirsiniz.

GÜVEÇTE SOSLU KÖFTE

MALZEMELER
Yarım kilogram köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Kuru nane
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ



SOSU İÇİN
:
3 adet büyük domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
Kekik
Tuz
Tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI: Köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım. İyice yoğuralım. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit şekilde paylaştıralım. Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve küçük bir tencereye alalım. Tereyağını da ilave edelim. Kızartma yağından 1-2 kaşık da sosun içine koyalım. Domatesleri biraz pişirelim. Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ilave edelim. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bunları da köftelerin üzerine eşit şekilde ilave edelim. 250 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpelim. Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim.

BİSKÜVİLİ PASTA

MALZEMELER
20-24 adet petibör bisküvi
100 gr. bitter çikolata
250 gr sütlü çikolata
175 gr. Hindistan cevizi yağı
2 adet orta boy taze yumurta
2 yemek kaşığı kakao
75 gr. pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
22-25 cm. uzunluğunda kalıp
YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz. Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz. Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolataları ve yağı da içine alıyoruz. Ara sıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. Çikolatalar ve yağ benmari usulüyle erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz. Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz. Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz. Üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün ters çevirip, dilim dilim kesip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

KARAMELİZE SOĞANLI PATATES

MALZEMELER
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 paket sıvı krema
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI: Sıvı yağı ve soğanı tavaya alıyoruz. Üzerine 2 tatlı kaşığı şekeri ekliyoruz. Ardından patatesleri ilave ediyoruz. Karamelize olana kadar sotelioruz. Krema, tuz, karabiber ile kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. Kaşarlar eriyince servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA