Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama misafir var

Havalı sofralar hazırlamanın hep ön hazırlık gerektiren ve vakit alan bir şey olduğunu düşünüyoruz, öyle değil mi? Oysa aslında her şey, mutfağınızda yeterli malzemenin olup olmamasına bakıyor. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

MAYHOŞ LEVREK

MALZEMELER
400 gr. levrek filetosu
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates
1/2 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber



YAPILIŞI:
Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine unlu limonlu karışımı ve kaparileri ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyoruz. Üzerine kaparili sosu döküyoruz.

ENGİNAR ÇANAĞINDA AVOKADO

MALZEMELER
4 adet enginar konservesi
1 adet avokado
1/2 demet dereotu
Zeytinyağı
Limon
YAPILIŞI: Haşlanmış enginar çanaklarını tabağa yerleştiriyoruz. Üzerlerine birer dilim somon füme koyuyoruz. Avokadoyu küp küp doğrayıp dereotuyla karıştırıyoruz. Hazırladığımız avokadolu karışımını somon fümeli enginar çanaklarının üzerine koyup süslüyoruz.

İRMİKLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 paket tahin helva
1 adet portakal
1 kase ceviz içi
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 portakalın suyu
Süslemek için nar taneleri
YAPILIŞI: Tahin helvayı ve havucu rendeliyoruz. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ile birlikte iyice eziyoruz. Güveç kaplara ya da bir fırın kabına koyup fırınlayıp nar taneleri ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA