Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Serin serin çorba içelim

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yine ters köşe tarifler var. Soğuk çorba denilince her ne kadar biz Türklerin aklına yalnızca ayran aşı çorbası geliyor olsa da dünya üzerinde çok sayıda soğuk çorba tarifi mevcut.



YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı kırık yarma
9 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı yoğurt
ÜZERİNİN YAĞ SOSU İÇİN:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI: Nohut ve yarmayı tuzlu suda haşlıyoruz. Yarma yumuşadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta çırptığımız yoğurdu soğuyan çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz. Bir tavada yağları eritiyoruz, üzerine bir tatlı kaşığı nane döküyoruz. Yağ biraz soğuduktan sonra çorbaya ilave ediyoruz.



SOĞUK DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
6 adet soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış domates
2 su bardağı domatesli sebze suyu
2 adet salatalık
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı karabiber
1 adet küçük doğranmış kırmızı biber
YAPILIŞI: Önce domatesleri blender'dan geçiriyoruz. Salatalık, soğan ve sarımsağı eziyoruz. Sebze suyu, limon, sirke, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz. Kırmızı biber ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis ediyoruz.



YOĞURTLU PANCAR ÇORBASI
MALZEMELER
2 adet kırmızı pancar
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı su
Karabiber
Kekik
Fesleğen
YAPILIŞI: Kabuklarıyla birlikte pancarları yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra soğuk suyun içinde soğumaya bırakıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Küçük küçük doğrayıp yoğurt ve sarımsakla beraber blender'dan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışıma kontrollü bir şekilde suyu ekleyerek karıştırıyoruz. En son yağı ve baharatları ekleyip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA