Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Fit kış çorbaları

Soğuk havalar iyice baş gösterdiğine göre çorbalar da tekrardan gün yüzüne çıkmaya başladı. Kışın içimizi ısıtan, bizi hastalıklardan koruyan, bağışıklığımızı güçlendiren nefis çorba tariflerine mümkün olduğunca kış sofralarımızda yer vermeye çalışıyoruz. Fitfatih ile birlikte sizler için hem fit hem de grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı tüketilen kış çorbaları hazırladık. Şimdiden afiyet şifa olsun.

HAVUÇ ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet küçük patates
4 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su ya da tavuk suyu




YAPILIŞI:
Patates ve havuç aynı boyutlarda doğranır. Tencereye yağ alınır ve içerisine patates, havuç, sarımsak, zencefil ve adaçayı alınarak kavrulur. Kapak kapatılarak kendi içlerinde yumuşamaları ve lezzetlerin birbirlerine geçmesi beklenir. Kapak açılır, yumuşamaya başladıklarında kalan malzeme eklenerek pişmeye bırakılır. Piştiğinde içerisinden defne yaprağı çıkartılarak blenderdan geçirilir.

BALKABAĞI ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
800 gr balkabağı
Karabiber
Tuz
Tavuk ya da et suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Balkabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Daha sonra servis edilir.

KEREVİZ ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA