Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayram geldi evlere

Mübarek Kurban Bayramı'nın 1'inci gününde, sizler için yine nefis lezzetler hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ETLİ SOĞAN KEBABI

MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan (Yaklaşık 500 gr.)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI:
Yağları tencereye alalım. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Suyu biten etlere arpacık soğanlarını ve sarımsakları ekleyelim. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım. Salça ilave ederek 2-3 dakika daha kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyip, arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.

HAVUÇLU PİLAV

MALZEMELER
Çeyrek paket margarin
2 su bardağı pirinç
3.5 su bardağı su
2 taze soğan sapı
3 havuç
Tuz
YAPILIŞI: Pirinci, limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Taze soğan saplarını incecik kıyın. Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilavı ateşten alıp havuçlu karışımı ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin.

FINDIKLI ŞEKERPARE

MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI: Karıştırma kabına yağı ve pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. İrmik, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Şerbet için derin tencereye su ve şeker koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz. Ardından limon suyu ekliyoruz, 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletiyoruz. Üzerine kepçe yardımı ile ılık şerbeti gezdiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA