Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hafif çay saati lezzetleri

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis çay saati tarifleri var. Bu tarifler öyle bol kepçeden kalorili çay saati lezzetleri değil, bünyemizi rahatsız etmeyecek türden sağlıklı ve hafif tarifler. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KAŞARLI PATATES BÖREĞİ

MALZEMELER
3-4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı maden suyu
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
8-10 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber



YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 4 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kabartma tozu, maden suyu ve yoğurdu da ilave edip çırpın. Cam fırın kabını yağlayıp sırasıyla doğradığınız patatesleri, maydanozları, baharatları ve peyniri dizin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin.

SEMİZOTLU, MERCİMEKLİ UNSUZ BÖREK

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 demet semizotu
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
3 adet büyük boy yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1 bardak yeşil mercimek yumuşayana kadar haşlanır. Suyu iyice süzdürülür. Derin bir tavada doğranmış soğan 3-4 yemek kaşığı yağda sotelenir. Semizotları ince ince doğranıp soğanlara ilave edilir. Tuz, karabiber konup yumuşayana kadar kavrulur. En son salça eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Semizotlu harç ılındıktan sonra mercimekle karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılıp bu harca konur ve hepsi tekrar karıştırılır. Hazır olan harç, yağlı kağıt serili veya yağlanmış orta boy cam fırın kabına aktarılır. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

UNSUZ, YAĞSIZ PEKMEZLİ KEK

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı üzüm pekmezi
200 ml. sıvı krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı mısır nişastası
Limon-portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI: Karıştırma kabında yumurta ve pekmez çırpılır. Üzerine sıvı krema eklenip karıştırılır. Sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip güzelce karıştırılır. Yağlanıp unlanmış fırın kabına boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında, 175-180 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA