Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çıtır çıtır lezzetler

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kalabalık yaz sofralarının baş tacı olabilecek bol kalorili 3 lezzete yer veriyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

YUMURTALI EKMEK

MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz



KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ
YAPILIŞI: Öncelikle ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde çok parçalamadan dilimleyelim. Ardından geniş bir tabağa yumurtaları, sütü ve tuzu da alarak çırpalım. Yumurtalarımızı güzelce çırptıktan sonra dilimlediğimiz ekmekleri hazırladığımız sosa batıralım. Ön ve arka yüzünü çok bekletmeden hızlıca yumurtaya bulayalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra sosa buladığımız ekmeklerimizi tavaya yerleştirelim ve orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim. Alt yüzü pişen ekmeklerimizi çatal yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünün de pişmesini sağlayalım. İki yüzü de güzelce pişen ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım. Tüm ekmekler bitinceye kadar pişirmeye devam edelim. Pişen yumurtalı ekmeklerimiz servise hazır.

KEÇİ BACAĞI

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı hafif sulu yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı tepeleme tuz
3 klasik su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağı

YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.
Unu azar azar ekleyip ele hafif yapışan bir hamur elde edin.
Hamur kenarda dinlenirken siz sıvı yağı ocağa alınız.
Hamuru 4 parçaya ayırınız.
Her bir parçayı hafif unlanmış zeminde uzun olacak şekilde şekillendirin.
Daha sonra parmaklarınızla yassı şekil verip 3-4 cm kalınlığında kesin.
Kesilen parçalara bıçak ucu ile küçük çizikler atıp ısınan yağda önlü arkalı pişirin.

MAYALI BALON PIŞI MALZEMELER

2 çay bardağı sıcak su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
YAPILIŞI: Bir kaba sıvı malzemeleri alalım. Mayayı ve unu ekleyelim. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edelim. Bir kaşığın yardımıyla unun üzerine koyup bezeler yapıp elle açarak ortasını kaşık yardımıyla delelim. Sıcak su ile yoğurduğumuz için mayalanma işlemine gerek kalmadan kızartabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA