Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Adı ne olursa olsun Gani Müjde filmine 1.5-2 milyon kişi gelir

atv'de yayınlanacak 'Günebakan' isimli dizinin yapımcısı ve senaryo yazarı Gani Müjde iddialı konuştu: Gani Müjde film yapıyorsa adı ne olursa olsun buna gelecek 1.5-2 milyon seyirci vardır

Önümüzdeki günlerde atv'de başlayacak olan 'Günebakan' dizisinin yapımcısı Gani Müjde, çifte heyecan yaşıyor. Dizinin yayın gününü iple çeken ünlü senarist, bir yandan da 'Kahpe Bizans' isimli filmin ikincisinin çekimlerine başladı. Gani Müjde; isim hakkı yüzünden Arzu Film ve Özen Film'in mahkemelik olmasına neden olan yeni filmini ve Trakya'nın sıcak insanlarının samimi hikayesini aktaracağı 'Günebakan'ı anlattı...

Hem dizi, hem sinema filmi aynı döneme denk geldi, değil mi?
Bu durumdan şikayetçi değilim. Ne kadar yoğun olursam o kadar yaratıcı oluyorum. 'Günebakan' dizisi ve kamuoyunun bildiği isimle 'Kahpe Bizans 2' filmine yoğunlaştım. Her ikisi de beni çok heyecanlandırıyor.

SICAK BİR HİKAYE


'Günebakan' isimli dizinin çıkış hikayesi nedir?
Yazlıklarda büyük aşklar yaşanır ama kış gelince unutulur. Bu dizide de böyle bir durum var. Yazlığa giden genç kız, aslında oraya yerleşeceğinden habersiz. Çünkü ailesi zor durumda kalınca 'Geçici bir süre yazlığa gidelim' diye kandırıyorlar. Kız döneceğim diye hayal ederken dönemeyecek.

Sanırım karşısına biri çıkacak.
Evet. Çocukluk aşkıyla karşılaşacak. İsmail Ege Şaşmaz ile Sümeyra Koç oynuyor bu ikiliyi. Onların yarım kalmış aşk hikayesi üzerinden Trakya insanın sıcaklığını ve samimiyetini anlatacağız. Bu hikayenin güzelliği sıcaklığında.

Mekan olarak neden Trakya'yı seçtiniz?
Herkes Ege'ye gidiyor, oysa Trakya daha komiktir. Madem kimse yapmıyor, biz yapalım dedik. Çok güzel görüntüler olacak. Çünkü esas oğlanımız yamaç paraşütü yapıyor. Çekimlerimiz Uçmakdere ile Şarköy arasında bir kasabada devam ediyor. Orayı tüm Türkiye'ye tanıtacağım.

Bir yaz dizisi mi olacak?
Yeni yayın döneminde de devam edecek bir dizi olmasını planlıyoruz. Bu senenin en parlak işinin 'Günebakan' olacağını düşünüyoruz. İnşallah reytingler iyi gider de kışa taşırız.

'Kahpe Bizans'ı çekmeye başladınız mı?
Evet, 1 Haziran itibariyle çekimlere başladık. 'Kahpe Bizans' benim öz çocuğum. Büyüttüm, 16 yaşına getirdim. Şimdi ikincisini çekiyorum.

Nasıl bir film olacak?
Bir kere ilk filmle hiçbir alakası yok. İstanbul'un fethinden 200 yıl önceyi anlatacağız. Çok komik bir film olacağına kalıbımı basarım. Ayrıca Türkiye'nin son dönemdeki en pahalı filmlerinden biri olacak. Bulgaristan'da Bonaya stüdyolarında, Kapadokya'da ve İstanbul'da çekimlerimiz olacak. Çok görkemli dekorlar kuruldu.

HAKKIMI SAVUNURUM


Kadro da çok sağlam, değil mi?
Evet; Gürkan Uygun, Gonca Vuslateri, Tolgahan Sayışman, Tuvana Türkay, Altuğ Yücel gibi isimler var. Ayrıca kadromuz konuk oyuncularla da zenginleşecek. 2016 yarıyıl tatilinde vizyona girecek.

Filmin isim hakkı için açılan davalardan dolayı kırgın mısınız?
Çok kırgınım. Böyle şeylere hiç gerek yoktu. Benim emeğime salıdırı olarak görüyorum. Bu filmin 16 yıl önceki hikayesini herkes biliyor. Bu filmi çekeceğim diye yola çıktığımda ortada yoktular daha ama yasalardaki birtakım ufak tefek gediklerden sızarak isim hakkını kullanamaz diye tedbir karar geldi. Ben filmi başka bir adla çekerim, ne geçecek eline?

Bunun size zararı olur mu?
Hiçbir zararı olmaz. Gani Müjde film yapıyorsa, adı ne olursa olsun buna gelecek 1.5-2 milyon seyirci vardır. Bilen biliyor artık. Hakkımızda bu kadar haber çıkması da farkındalık yarattı. Çok istediğim bir şey değildi ama 300 internet sitesi bu konuyu yazmış.

Düşündüğünüz alternatif bir isim var mı?
Daha karar verilmedi. Mahkemenin sonucuna göre yapılması gerekeni yaparız. Gerekirse değiştiririm ama sonuna kadar hakkımı savunacağım.

İSİM HAKKI İÇİN DAVA AÇANLAR FIRSATÇILIK YAPIYOR

Yeni filminizde 'Kahpe Bizans 2' ismini kullanmamanız için dava açıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biraz fırsatçılık olarak görüyorum. Biri böyle bir şey yapsa da bize de bir şeyler düşer mi diye fırsat kolluyorlardı herhalde. Ben Arzu Film'e de, Özen Film'e de gittim. Bir başka Bizans filmi daha yapacağım. Katıldıkları para oranında hisse vermeyi teklif ettim. İkisi de paramız yok deyip katılamayacaklarını söylediler. Helallik istedim. Çalışmalara başladım, bu ismi kullanamazsın diye mahkeme tebligatı geldi.

Neden böyle bir şey yaptılar sizce?
Bilmiyorum. Bu bir devam filmi değil. İlk filmden hiçbir şey kullanmayacağım. O filmden bağımsız bambaşka bir film. Ona rağmen böyle şeylerle uğraşıyoruz. Bu ne arkadaşlığa ne de dostluğa sığar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA