Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Askerden Ebru Gündeş'li savunma

18 gündür Ankara GATA'da yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren er Uğur Kantar için Kıbrıs'taki tümen komutanı "Böyle şeyler olur. Bu tür durumlar yaşanabilir.
Güneşte kaldığında komalık olmuştur. Ebru Gündeş'in de başına gelmişti..." demiş.
Askerin magazin basınını yakından takip etmesi ilginç. Yalnız şarkıcı Gündeş, Bodrum'da fazla güneşlenince fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı.
Uğur ise güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmadan önce 'disko'da (ceza alan askerlerin tutulduğu hücre) üç gün aç susuz bırakılmış...

STRES TOPU
Baba Aydın Kantar'ın iddiasına göre komutanın biri, 'disko'daki gardiyanlara 'Alın size stres topu getirdim' demiş.
Zavallı çocuğun başını duvarlara vurmuşlar.
Disko'dan çıkacağı gün sandalyeye kelepçe ile bağlanarak güneşin altında tutmuşlar. Su istemesine rağmen bu isteği görmezden gelinmiş.
Uğur 18 gündür komada.
Böbrekleri ve ciğeri işlevini yitirmiş.
Uğur'un suçu ise, içtimaya geç kalmasıymış!
Taraf gazetesinin iddiaları doğruysa, söyleyecek bir söz yok! Herhalde geçtiğimiz günlerde askeriyede 'disko' cezasının kaldırılması da bu yüzden.
Geçtiğimiz Şubat ayında Milli Savunma Bakanlığı, son beş yılda 408 askerin intihar ederek yaşamına son verdiğini açıklamıştı...
İntiharlar, kaza kurşunları, eğitim zayiatı, 'disko'da komaya girmek vs... Bizdeki kadar savaşmadan askeri ölen başka bir ülke var mı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA