Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu diziler sapkınlığı artırıyor

Şimdi benim gibi yazanları da 'sansürcü zihniyet' ilan ediyorlar... Varsın etsinler, biz yine doğruları yazalım... SİYAD üyesiyim, uçuk, kaçık, sınırları zorlayan epeyce film izledim ama bizim dizilerin daha zararlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim!
Şöyle ki; popüler kültür denen nane hiçbir şeye benzemez, anında etkisi altına alır halkı.
Popüler kültürün başlıca mimarı da televizyondur. Kıvrılırsınız koltuğa, açarsınız TV'yi; bir de bakarsınız ki ertesi sabah onun gibi konuşuyorsunuz.
Çocuklar dizilerdeki esprileri yapar, delikanlılar ve genç kızlar, esas oğlan ve esas kız gibi giyinir, onlar gibi oturup kalkarlar.
Popülerin en popüleri de yerli malıdır; yani yerli dizi ve filmdir. Milyon dolarlık belki de yüzlerce yabancı komedi izlersiniz ama hep aklınıza 'Hababam Sınıfı' gelir. Demem o ki; yerli dizileri hiçbir şeyle karşılaştıramazsınız.

DEĞERLER UNUTULDU
Nasıl anlatsam ki? Eğitim seviyesi düşük birine 'Game of Thrones' dizisini izletin, anlamaz ama "Bu ne çarpık ilişkiler zinciri" der. Aynı insana 'Öyle bir Geçer Zaman ki'yi izletin, kardeşiyle evlendirdiği 'Aylin'le aşk yaşayan 'Soner' amcaya hak verir!
Liseli kızlar "Keşke ben de 40-50 yaşında bir 'Soner' amcaya aşık olsam" der.
Bu diziler o kadar tehlikeli ki; halkı, iğrenç bir aile içi aşk yaşayan 'Behlül' ve 'Bihter' için ağlatırlar. Öyle bir kurgu oyunu yaparlar ki, 'Fatmagül'e tecavüz edenlere bile üzülürsünüz.
Göreceksiniz; yakında 'Zehirli Sarmaşık' dizisinde, anne ve kızını aynı yatağa atacak adama bile sempatiyle bakılacak bir kurgu devreye girecek.
Çünkü senaryo yazarlığı öyle bir sanattır ki, şeytanı bile güzelce paketleyip şeker niyetine sunar insana!
Diyeceksiniz ki, "Bunlar yaşanmıyor mu toplumda?"
Yaşanıyor ama kimse kimseyi kandırmasın! Bizim yapımcıların bu konuları toplumsal bir yara gibi sundukları falan yok.
Aksine kanırta kanırta bilinçaltınıza işleyinceye kadar anlatıyorlar. Dört dakikalık tecavüzün etkilerini iki seneye yayıyorlar. İki sene, her hafta, ağır çekimde tecavüz işleniyor.

İPİN UCU KAÇTI
Az çok her kanalın bu işte payı var! Söyleyin bana; liseli gençlerimizi ağır abi, psikopat yapan 'Kurtlar Vadisi' değil mi?
BBG evlerindeki iğrenç kavgalar, canı sıkılan herkesin anne, baba, dayı, kardeş demeden birbirlerini tekme tokat dövdükleri diziler vs.
Hep yazıyoruz; ipin ucu çoktandır kaçtı!
Uzmanlar, Doğu'daki aldatma, boşanma ya da küçük bir cep telefonu mesajı yüzünden işlenen kadın cinayetlerinin altında da dizilerin yattığını söylüyor.
Bizi biz yapan, Anadolu mozaiğinin ortaya çıkardığı değer yargılarından eser yok artık.
Tecavüzün milli spor olduğu, 15 yaşındaki kızların kandırılıp 30 kişiye tecavüz ettirildiği bir toplum olduk. Abartmıyorum, açın istatistiklerdeki artışa bakın.
Yahu, araba sollaması yüzünden insanların öldüğü başka hangi ülke var? Psikopat, sapkın bir toplum olmamızda dizilerin rolü çok fazla!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA