Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali Sabancı'nın ek gelir hayali

Antalya'da düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 İş Zirvesi'ne katılan Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı, İtalya'da otobanlarda bulunan tuvaletlerin paralı olduğunu, uçakta da bunun gelir kaynağı olabileceğini söyledi.
Moderatör Sibel Kaya'nın, yolculara uçakta hosteslerin bozuk para sormasını eleştirdiğini söylemesi üzerine Ali Sabancı, salondakilere dönerek, "İtalya'da otobanda araba süren var mı?" diye soru yöneltti. Sabancı bu sorunun üzerine şunları söyledi: "Bozuk paran yoksa tuvalete gidemiyorsun.
Demek ki ben uçakta da bir gelir kaynağı elde edilebilirim" dedi.
Hostesler kapıda kolonya da tutacaklar mı ya da tuvalet ücretinde büyük-küçük ayrımı olacak mı çok merak ediyorum. 40 yıl düşünsem uçakta tuvalete para verme ihtimalim aklıma gelmezdi; işte bazıları böyle düşünüp zengin oluyor!
Vallahi bu açıklama THY virali gibi durmuş.
Ya da bu açıklamanın arkasında yolcuların Pegasus uçaklarına binmeden önce tuvalete gitmeleri için bir algı yönetimi olabilir mi?
Uçaktaki ağırlık ne kadar az olursa yakıt tüketimi de o kadar azalır!
Tamam, yazı daha da iğrençleşmeden mavra geçmeyi bırakalım.
Ama suç Ali Sabancı'da; böyle espri konusu olacak bir açıklama da yapılmaz ki! Ne yapsın, o da kendini tutamıyor, daha fazla kar etmek için fikir geliştirirken işin suyunu çıkarıyor. İşte bunlar hep kapitalizm!
Tabii her zengin bu kadar ince hesap peşinde koşmuyor.
Bir her fırsatta gelir dağılımındaki adaletsizlikten bahseden Koç'ların Ali'sine, bir de Sabancı'ların Ali'sine bakın.
Arada çok fark var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA