Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sahte diploma avı başlasın

Milli Eğitim Bakanlığı, yüzlerce sahte diplomalı öğretmen tespit etmiş. Bazı öğretmen adaylarının, örgüt bağlantılı kişilere sahte diploma için 30-100 bin TL ödediği açıklanmıştı. Vatan'ın haberine göre; şimdi YÖK'ün diploma sahteciliğini önlemek için hazırladığı 'Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi'nde, 1 milyon 30 bin öğretmenin diploması sorgulanıyor.

BÜYÜK VİCDANSIZLIK

Çocukluktan itibaren yıllarca oku, çalış; ailen boğazından kesip seni kurslara yollasın, üniversiteyi bitirmek için uykusuz geceler geçir, mezun ol, sonra biri 30 bin lira verip yüksek not ortalamalı sahte diploma alsın ve senin yerine işe girsin. Büyük bir vicdansızlık. Sadece öğretmenlikte değil; birçok meslek kolunda sahte diplomalı vicdansızların olduğunu düşünmemek için saf olmak gerekir. Sahte diploma ile yıllarca doktorluk yapmaya cesaret edenler bile olmuştu. YÖK'ün 'Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi' işverenlere açık olmalı, hatta işverenlerin bu sistemi direkt kullanabilmesi için online uygulama geliştirilmeli. Sahte diplomayla işe girdiği tespit edilenlere de ağır cezalar verilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA