Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Amiral battı

Elbette sorumluluk sahibi çocuklar var ama genele baktığınızda; çocuklara ders çalıştırmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Tablet, video oyunları, ekranda onlarca çocuk kanalı vs. ebeveynler için hepsi güçlü rakipler. Tableti saklamak, TV'yi kapatmak da evde kriz yaratıyor, çocuklar bağırıp çağırıyor. Ve çocuklar bu yasaklar yüzünden ödevlerini istemeyerek, zorla yapma psikolojisine kapılıyor. Çocuklara eğlenerek ders çalıştırmanın yollarını bulmak lazım. İşte buna güzel bir örnek: Karyn Tripp adında bir anne, kimya derslerinin korkulu rüyası Periyodik Tablo'yu çocuğuna ezberletmek için Amiral Battı oyunundan faydalanmış.
Periyodik tabloya normal amiral battı oyununda olduğu gibi gemileri yerleştirmiş. Karyn, bizzat tasarladığı bu oyuna 'Periyodik Tablo Amiral Battısı' adını vermiş. İyi fikir değil mi? Eğlenerek öğrenme yöntemleriyle ilgili internette bir sürü oyun, yöntem var; araştırmakta fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA