Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye'de kaç Rus ajanı var?

Times gazetesinde yer alan bir haberde; İngiltere'deki Rus casuslarının sayısının Soğuk Savaş dönemindekinden daha fazla olabileceği belirtildi. İstihbarat servisleri uzmanı, Rus gazeteci ve yazar Andrei Soldatov; İngiltere'de en az 30 ajanın faaliyet gösteriyor olması gerektiğini söyledi. İngiltere'de üç farklı Rus istihbarat servisinin görev yaptığı iddia ediliyor.
Casus savaşları denince aklımıza hep Soğuk Savaş dönemi geliyor. Halbuki casus savaşlarının kralı şimdi yaşanıyor. (Bkz: WikiLeaks dosyaları, Edward Snowden vakası.) Artık ajanların hepsinin sahada aktif halde casusluk yapmalarına da gerek yok, ajanlığın kralı internet üzerinden yapılıyor; cep telefonları dinleniyor vs.
1986 ile 1989 yılları arasında İstanbul'daki CIA ekibinin direktörü olan ve 18 yıl Amerikan ajanı olarak çalışan Philip Giraldi, 16 Eylül 2012'de Hürriyet'e verdiği röportajda; sadece Türkiye'nin Suriye sınırında 50 üst düzey istihbaratçının (Türkler de dahil) olabileceğini açıklamış ve şu ek bilgiyi vermişti: "Ayrıca alt düzeyde birçok istihbaratçı ve muhbir de olduğunu unutmayın."
Peki, Times gazetesinin haberini okuduktan sonra aklınıza 'Rusya'nın Türkiye'de kaç ajanı var?' sorusu gelmiyor mu? Rusya'nın Suriye'de askeri harekatlara başlaması, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesiyle iki ülke arasında yaşanan siyasi gerginlikler ve ekonomik boykotlara bakınca; Türkiye'deki Rus ajan sayısı belki de İngiltere'den bile fazla olabilir. İleride filmlere, casus romanlarına konu olacak günlerden geçiyoruz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA