Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Darbeye direnen çılgın Türkler

Kahpedarbe girişiminin yaşandığı gece, Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde kendisini tankın önüne atan adamın videosunu defalarca izledim. Hiç tereddüt etmeden tankın önüne yatan vatandaşımızın atladığı yer tankın altındaki boşluğa denk geliyor ve büyük şans eseri kurtuluyor. O da ne; ikinci tank geliyor, kahraman vatandaşımız yine kendini tankın önüne atıyor bu kez kolu eziliyor ama yine kurtuluyor.

DARBECİYE BİBER GAZI
Bu nasıl bir cesaret, nasıl gözü karalıktır. DHA tüm Türkiye'nin merak ettiği bu kahramanı bulmuş.
Adı Sabri Ünal, 34 yaşında.
Başbakan Binali Yıldırım'ın sokağa çıkın açıklamasını duyar duymaz kardeşiyle evden çıkan Sabri Ünal, kendisini iki tankın önüne atmadan önce Kartal Köprüsü'nde bir eyleme daha imza atmış. Darbecilerin önüne geçmiş, askerlere verilen emirlere uymamalarını, bu yaptıklarının anayasal ve yasal olarak suç olduğunu söylemiş. Ve çıkan tartışmada darbeci komutanlardan birinin yüzüne biber gazı sıkmış. Darbeciye biber gazı sıkmak! Bu da tarihe geçecek bir eylem.
Sabri Ünal, filmlere konu olabilecek gerçek bir kahraman ama "Bu kahramanlık öyküsünün gerçek sahibi 200 şehidimiz, 1090 ve ya daha fazla yaralanan vatandaşlarımızdır.
Ben sadece bir dakikalık bir eylemle katkıda bulunabildim" diyecek kadar da mütevazı. Darbecilere önce biber gazı sık, sonra bir değil iki tankın önüne at kendini... Sabri Ünal, rahmetli Turgut Özakman'ın meşhur 'Şu Çılgın Türkler' kitabındaki çılgın Türklerden biridir.
Darbeye direnirken şehit olan birçok vatandaşımız var, Sabri Ünal gibi çılgınca eylemler yapanlar, müthiş kahramanlık öyküleri var. Elbette darbeye karşı direnen Türk halkının gösterdiği kahramanlıklar için de 'Şu Çılgın Türkler' benzeri bir kitap yazılacaktır, belgeseller, filmler çekilecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA