Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özgürlük telefonu

Darbe girişiminin gerçekleştiği gece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, CNN Türk yayınına katılarak, halkı sokağa çağırdığı o meşhur telefon için rekor bir ücret teklifi olduğu iddia ediliyor.Suudi bir işadamı, 'özgürlük telefonu' adını verdiği ve Erdoğan'ın halkı görüntülü konuşma programı FaceTime'dan 'direnişe' çağırdığı telefona 1 milyon riyal vermeyi teklif etmiş. Erdoğan'ın canlı bağlantı yaptığı telefon o gece CNN Türk'ün Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın elindeydi, muhtemelen telefon onundur. Hande Hanım, tarihe geçen o telefonu satmaz herhalde.
15 Temmuz'daki büyük direnişte tarihe geçen birçok nesne ve görüntü var aslında. Bir teklifim var: Halkın önüne yattığı tanklar, savaş uçakları kalkmasın diye askeri üslerdeki pistlere çekilen belediye araçları, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci generali alnından vurduğu silah, Hande Fırat'ın 'özgürlük telefonu' vs... Eğer bundan sonra 15 Temmuz günü Demokrasi Bayramı olarak kutlanacaksa, bir müze kurulmalı ve o şanlı direnişe damgasını vuran olayların anısını yaşatacak nesneler, fotoğraflar sergilenmeli. O müzenin en önemli eserleri de Hande Fırat'ın telefonu ve darbeye karşı en cesur kurşunu sıkan Halisdemir'in silahı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA