Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Noel Baba gerçek değil’ diyen öğretmen kovuldu

ABD'nin New Jersey kentinde, ilkokul birinci sınıf çocuklarına Noel Baba'nın gerçek olmadığını söyleyen bir öğretmen görevden uzaklaştırıldı. Adı sadece 'Bayan M' olarak açıklanan öğretmenin, Noel Baba'nın yanı sıra diğer mitolojik figürler Elf'ler, uçan Ren geyikleri, Leprikon'lar, Diş Perisi ve Paskalya Tavşanı'nın da gerçek olmadığını söylediği belirtiliyor.
Okulun müdürü, öğretmeni çocukların hayal dünyasını yıkmakla suçlayıp görevine son verdi ve velilere özür mektupları gönderdi.
Pedagojik açıdan önemli bir haber. Öğretmen, dini hassasiyet yüzünden kovulmuş diyebilir miyiz?
Bence diyemeyiz, öğretmen sadece mitolojik karakterlerin, kahramanların gerçek olmadığını anlatmaya çalışmış. O yaştaki çocukların hayal gücü çılgın.
Örneğin; kendini 'Örümcek Adam' sanıp düşüp ölen bir çocuğun haberini hatırlıyorum.
Hayal etmenin de bir sınırı olmalı! Öte yandan çocukların hayal dünyalarını da yıkmamak lazım. Örneğin; Silikon Vadisi yöneticileri, çocuklarını sınıflarda bilgisayarın, akıllı tahtanın olmadığı okullara yolluyorlar. Hayal gücünü ve el becerisini artırmayı birinci hedef olarak görüyorlar.
Bizim eğitim sistemimiz ise zaten sınav odaklı ve ezbere dayalı. Bırakın çocuklar en saçma sözleri söylesinler, en uçuk hayalleri kursunlar.
Sakın onların hayal dünyasını yıkmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA