Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bunlar köpek sever değil, fanatik!

Köpek saldırılarından korunmak için 'Havrita' isimli bir uygulama geliştirilmiş. Sokakta gezen başıboş köpekler bu uygulamaya kaydedilerek bildiriliyor. İnsanlar büyük şehirlerde bile çocuklarını parka bakkala yollamaktan korkuyorlar. Köpek severler anlamakta zorlanıyorlar ama insanlar ölmemek için bu uygulamayı takip ediyor.
Atv Ana Haber de bu uygulamayla ilgili haber yaptı. Vay sen misin yapan! Sosyal medyada hemen bir linç kampanyası başlatıldı. Güya uygulamayı haber yapınca köpekler hedef gösteriliyormuş. Var mı bu uygulama yüzünden zarar gören bir köpek? Varsa açıklansın!



TARTIŞILMASI KOMİK
İnsanlar, benim çocuğum da Van'da altı yaşındaki Ruken Kolcu gibi köpekler tarafından parçalanıp yenmesin, 10 yaşındaki Mahra gibi köpeklerden kaçarken araç altında kalıp ölmesin diye bu uygulamaya bakıp önlem alıyor!
Bu faydalı uygulamanın haberini yapmak, toplumun yararına olan kamu yayıncılığıdır, tartışılması bile komik (nokta).
Şehir merkezlerinin dışında sorumsuz hayvan sahiplerinin bıraktığı köpekler sürü halinde dolaşıyor. Yahu sağlıklı yaşam için şehir dışında bisiklet sürmek bile tehlikeli olmaya başladı. Yasa var ama uygulayan yok!



Atv'yi linç edenler genelde fanatik köpek severler. Aslında bunlar köpeksever değil, 'Köpek Fanatikleri!' Arada çok fark var! Örneğin bu yazı yüzünden linç edileceğim ama ben bir hayvan severim! Sorumsuz insanlar tarafından sokağa bırakılan köpekleri beslerim.
Onlar istiyor ki, pitbull gibi tehlikeli köpekler ağızlıksız, tasmasız, başıboş köpekler de sürü halinde serbestçe dolaşsın.
Ee köpekler tarafından yenilen Ruken, araç altında kalıp ölen Mahra ve bu tehlikeyle her gün karşı karşıya kalan çocuklar ne olacak? Dalga geçer gibi "Seversen bir şey yapmaz" diyorlar.
Ölen çocuklarla dalga geçenler bile oldu. 'Köpek Fanatikleri' için köpeklerin çocukları öldürmesi bile önemsiz hadise! Mahra için "İyi olmuş gebersin" diye yazan bile oldu.
Örneğin Fox TV sunucusu Gülbin Tosun, Mahra'nın annesi için "Senin peşinden yarın geliyorum. Arsız sefil" diye tweet paylaştı iyi mi?



LİNÇ EDİYORLAR
Özetle; yeter ki köpeklere bir şey olmasın istiyorlar. Tamam, olmasın, en kötü barınaklarda günde üç öğün mama verilerek beslenecekler! Yok, buna da karşılar, başıboş köpekler Mahra ve Ruken gibi çocukları öldürmelerine rağmen sürü halinde dolaşsınlar istiyorlar.
Başıboş köpekler için bilimsel, denenmiş insani çözümler var. Bütün gelişmiş ülkelerde sokaklarda başıboş köpek dolaşmaz, barınaklara konurlar! Bunu söylediğinizde 'Köpek Fanatikleri' üç maymunu oynar!
Bazı belediyeler sorunu çözmeye, köpekleri barınaklara koymaya çalışıyorlar ama onlar da linç ediliyor! Sorunun temelinde yasaların uygulanmaması ve belediyelerin 'Köpek Fanatikleri' lobisinden korkup inisiyatif almaması yatıyor. Başıboş köpeklerden daha çok sosyal medyada duyar kasan 'Köpek Fanatikleri' var! Madem bu kadar çok seviyorsunuz başıboş köpekleri, alın evinizde besleyin! Yok, onu da istemiyorlar! Çünkü köpeklere bakamayıp sokağa atanlar da onlar! Akıl mantık yok bunlarda! Adı üstünde 'Köpek Fanatikleri' bunlar!

***


PITTBULL=KASITLA SİLAHLA YARALAMA
Ankara'da daha önce 4 kişiyi yaralayan pitbull cinsi köpeğin, kızını korumak isteyen bir anneyi de ağır şekilde yaralamasına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.
Korku filmi gibi ama gerçek! Eşi ve iki çocuğuyla apartmandan çıkan anne E.Ç, köpeğin üzerlerine geldiğini fark ediyor. Biri 7, diğeri 11 yaşındaki çocuklarını korumaya çalışan kadın, köpeğin saldırısı üzerine yere düşüyor. Buna rağmen kızını pitbulldan korumayı başaran anne, dakikalarca köpeğin saldırısına maruz kalıyor.



Bir sürü güçlü adam bu tehlikeli köpeği bir türlü durduramıyor. Çocuklarıyla apartman girişine sığınan annenin peşini bırakmayan köpek, ikinci kez E.Ç'nin kolundan ısırıyor. Yine vatandaşların uzun uğraşı sonunda köpekten kaçan anne, bu sefer apartmanın içine girerek kurtulabiliyor.

TUTUKLANMIŞTI
Köpeğin sahibi Umut Batuhan Y, köpeğin tasmasını çıkarıp bahçeye bıraktığı gerekçesiyle "olası kasıtla silahla yaralama" suçundan tutuklanmıştı.
Ve ben de bu olayla ilgili emsal teşkil etmesi gereken bir karar diye yazı yazmıştım. Çünkü cinsi ve kilosuna göre değişmekle birlikte bir pitbullun çene basıncı: 106.59 kg. Ve ısırdı mı bırakmıyor. Böyle bir basınçtan vücudu kurtarmak çok zor. Anlatmama gerek yok aslında pitbull gibi tehlikeli ırkların yaptığı saldırıları her gün okuyorsunuz medyada.



Başta tehlikeli ırka giren köpekler olmak üzere köpek saldırıları yüzünden ölen yaralanan vatandaşlarımız var. Köpekten kaçarken araç altında kalıp hayatını kaybedenler oldu.
Batuhan Y. bir buçuk ay tutuklu kaldıktan sonra avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı. Batuhan Y. ifadesinde pitbull cinsi köpeğin saldırgan ve yasaklı bir ırk olduğunu bilmediğini iddia etmişti iyi mi? Aynı köpek daha önce de dört kişiyi yaralamıştı. Yani Batuhan Y. daha önceki saldırıdan ders çıkarmamış ve köpeğini tasmasız, ağızlıksız dışarı salmıştı.
E.Ç., kol, bacak, sırt ve yüz bölgesinden yaralandı. Peki, anne ya erken davranmayıp kendini bu vahşi köpeğin önüne atmasaydı ne olacaktı? Belki de çocuklardan biri hayatını kaybedecekti!
'Köpek Fanatikleri', pitbulların da serbest dolaşmasını istiyor. "Pitbullar aslında zararsız, sahipleri kötü yetiştiriyor" diyorlar. Evet, kötü yetiştirenler var ama ben nerden bileceğim köpeğini nasıl yetiştirdiğini! Ayrıca siz hiç Golden Retriever bir köpeğin insan öldürdüğünü duydunuz mu?
Pitbull köpekler için güya yasa çıktı ama ağızlıkla dolaştırılan pitbull görmüyorum hiç. Çocuk parkları ağızlıksız, tasmasız dolaşan pitbull köpekleriyle dolu. Yasa var uygulayan yok! Acilen önlem alınmalı

***


Altyazı
''Elbette seni inciteceğim. Elbette beni inciteceksin. Elbette birbirimizi inciteceğiz. Ama bu varoluşun mutlak koşuludur. Bahar olmak, kışın riskini kabul etmek demektir. Var olmak, var olmama riskini kabul etmektir.'' (Küçük Prens)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA