Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

The Marmara Manhattan'dan doğum hizmeti

New York'taki yüzlerce otel arasında 'en beğenilen 41'inci otel' burası... Özelliği yüzde 100 Türk sermayeli tek otel olması.
Dolayısıyla sizi havaalanından limuzinle alan şoför de Türk, resepsiyondaki görevli de.
32 katlı otelde Türk TV kanallarını izleme, sabah kapıda Türk gazetesi bulma olanağınız bile var. Ama bunları okuyup da oteli 'Türk kalesi' falan sanmayın; otel müşterilerinin yüzde 56'sı Amerikalı, yüzde 20'si Türk. Otelin en ilginç özelliği; çocuğu Amerikan vatandaşı olsun diye Amerika'ya gidip doğurmak isteyenlerin ilk adresi olması!
Bu yöndeki aşırı talebi göz önünde bulunduran otelin genel müdürü Nur Ercan Mağden, doğum paketi uygulaması başlatmış hemen. Girişimci ruh işte!
Yani 'İngilizce bilmiyorum, Amerika'da doğurmanın prosedürleri nasıldır'ı dert etmiyorsunuz, size şahane bir doğum paketi hazırlıyorlar.
Ne var bu paketin içinde?
Ulaşım, konaklama, hastane masrafları, bebek için hediye sepeti gibi hizmetler.
Bu hizmetin bedeli ise hastane masrafları da dahil, ortalama 45 bin dolar. Üstelik kocanızın, akrabalarınızın, dadınızın bile kalmasına uygun, her birinde özel banyonun bulunduğu üç yatak odalı suitler mevcut.
Sadece 2009'da doğum yapmak için Amerika'ya giden 15 Türk bu otelde konaklamış mesela. İlginç olansa Amerika'da çocuk sahibi olmayı isteyen Doğulular'ın sayısının İstanbul, İzmir gibi şehirlerden fazla olması...
Aralarında aşiret reisleri bile var; onlar da 'çocuğum Amerika vatandaşı olsun' diyormuş. Otelin diğer ilginç özelliği ise Amerika'da boşanan çiftlerin de bir numaralı adresi olması! Eşler ayrılmaya karar verdiğinde, boşanma döneminde uzun süre kalacakları bir yer arıyorlar ve Divorce Service de veren bu oteli tercih ediyorlar.
Fiyatı aylık 6 bin 500 dolar. Bitmedi... Green Rate adıyla oluşturulan uygulama var bir de. Odanıza üç gün temizlik almadığınızda size her gün 20 dolar iade ediliyor. Böylece daha az enerji harcanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA