Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kasım ayı yeryüzüne neler taşıyor?

Tepeden tırnağa bütün detaylara dokunan ve sessizlikleri bozmaya gelen bir kasım ayı ile karşı karşıyayız.

Kasımın diğer adı, nabza şerbet vermek...
Bütün yaşanmışlıkları önümüze koyup düşüneceğiz. Yıkıp gitmekle, içimize atıp yutmak arasında tıkanıp kalmak ise bu ayın özünde saklı. Şahit olduğumuzda susmayacağımız olayları, sevdiklerimiz yaşayınca veya yaşatınca, çaresizlik duygusunun kursağımıza takılmasını çok net bir şekilde yaşayabiliriz.
Aile içi gerilen hatları dengelemenin yolunun sorumluk almak ya da borç ödemekle değiştirebileceğini sanan kişilerin hüsrana uğradığını görmek uzun sürmeyecek.
Herkesin kendi sorumluluğunu alması gerektiğini düşünüp kabuğumuza çekileceğiz.
Dolayısıyla içsel sıkışmaları tetikleyen kasım ayında farklı çıkış noktaları arayabilir, daha önce deneyiminiz olmayan alanlara ilgi duyabilirsiniz.

ÇİZGİLER BELLİ OLACAK

Çözümün bir yerlerde olduğunu düşünenlerdenseniz ve bugüne kadar her sorumluluğu aldıysanız, sorunun onlarda değil sizde olduğunu fark edeceksiniz. Bu ay içinde yaşanacak olan 'harekete geçiren' tutulma ile gönlünüzdeki sis perdesini aralarken, dayatılmış korkularınızın bir tek size zararı olduğunu er ya da geç göreceksiniz. "El ne der?" sözünü kendinize hayat felsefesi yaptıysanız aile, akraba ya da yakın arkadaş gibi kişilerin her şeyi rahat bir şekilde konuştuklarını gözlemleyeceksiniz.
Kısacası; sorunu çözen, sorumluluk alan, elini taşın altına koyan sizsiniz ancak kırmızı çizgilerinize uymayan onlar… "Bir diğer deyişle kendi ağırlığımızı hissettirecek gök kubbe, bunu nasıl yapacak?" derseniz. Bu sorunun cevabı basit. Uranüs!"

Milenyum Çağı'ndan sanal müzayedelere
2008 yılında herkesin sorduğu "İçerik üreticisi nedir?" sorusu, dünyaya şimdilerde telif, vergi ve yasaları sorduruyor. Sanal dünyanın yanında getirmiş olduğu sanal düzenleri de öğreniyor insanoğlu.
Sanal vergi müdürlüklerinin, sanal veri bankalarının ve dijital polislerin yer alacağı bu yeni dünyada, en önemli dokunuşlardan birini de NFT'ler yapacak. Sanatçılar hünerlerini dijital arenada gösterirken, müzayedeler de sanal dünyanın bir parçası olacak.

DEĞİŞİM YAKIN
Kova Çağı doğarken, tarihin diş geçiremeyeceği eserler 100 yıl sonra okunduğunda bile sanatçı ile eseri arasına engel koyamayacak. Adını ölümsüz kılmak isteyenler, yeni dünyada bunu rahatça yapabilecekler.
Sanal dünyanın içerisindeki geleceğin tarihi eserleri bir bir doğarken bizler de günden güne evrileceğiz.
Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki farklı sanat eserlerini görüp bol bol konuşacağız.
Özellikle de sosyal medyada…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA