Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Kuran kurslarına devam

Anayasa Mahkemesi, ilköğretim 5'inci sınıfını bitirenler için tatil döneminde yaz Kuran kursları açılabileceğini öngören kanun hükmünün iptal istemini reddetti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, baktığı bir davada, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'a 1999'da eklenen Ek Madde 3'ün birinci fıkrasının üçüncü tümcesi ile ikinci fıkrasının Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Yüksek mahkeme, bu hükümlerin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemini esastan görüşecek karara bağladı. Heyet, Ek Madde 3'ün birinci fıkrasının üçüncü tümcesindeki, "İlköğretimin 5'inci sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kuran kursları açılır" ibaresi ile Kuran kurslarının açılış, eğitim öğretim ve denetimleri ile bu kurslarda okuyan öğrencilerin barındığı yurt veya pansiyonların açılış ve çalışmalarına dair hususların yönetmelikle düzenleneceğini öngören hükmün iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.
Bence, doğru bir karar. Çocuğun soyut kavramları özümseme ve onlara dayalı düşünce üretme çağı 12 yaşından itibaren başlar. Bu yaşta verilecek dini kavramları muhakeme ederek benimseyebilir. Bu da çocuğun özgür düşünce ve yaratıcılık yeteneğini engellemez. İsterseniz çocuklarınızı, 5'inci sınıfı bitirdikten sonra, yaz tatilinde Kuran kurslarına gönderebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA