Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Panik atak için ıhlamur uyku için lavanta çayı

Sağlığınız için en doğal reçete bitki çayları... Nane çayı ile midenizi, lavanta çayı ile sinirlerinizi yatıştırın, ıhlamurla panik atağınızı azaltın

Kış mevsiminin davetsiz misafiri boğaz enfeksiyonları, havaların iyice soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Öncelikle vücut direncimizi yüksek tutarak enfeksiyonlardan korunabiliriz. Sağlıklı beslenerek, bol su tüketerek ve bitki çaylarıyla enfeksiyonlardan korunmak mümkün… İşte denemek isteyebileceğiniz Yedi sağlıklı bitki çayı:

IHLAMUR
Hepimizin severek tükettiği bu bitki, gribe ve nezleye iyi gelerek öksürüğün azalmasını sağlar. Baş ağrısına, migren ve sinüzite iyi gelir. Ihlamur, aynı zamanda stresi azaltarak panik atak belirtilerini azaltır.

LAVANTA ÇAYI
Lavanta üzerine yapılan araştırmaların bazılarında, kadınların daha fazla rem uykusu yakalamasına yardımcı olduğu görülürken diğer araştırmalar ruh halini yatıştırıcı etkiye sahip olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca hoş kokusu sayesinde ağız kokusunu da önler.

REZENE ÇAYI
Bu meyankökü aromalı sebze, bağırsakları rahatlatır ve mide ekşimesi ile şişkinliğin giderilmesine yardımcı olur. Bu faydaları nedeniyle bir bardak çayın içine eklemeyi unutmayın. Ayrıca rezeneyi yeni anne olan kadınlar yakından tanır; anne sütünün yapımını artırdığı için sıkça tükettiği bir çaydır.

NANE ÇAYI
Nane çayı, genellikle sindirim sisteminin rahatsızlığını hafifletmek için kullanılır. Çalışmalar, nane yağının mide bulantısı, kramp, spazm ve mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Nane çayı ayrıca, tıkalı bir burnu rahatlatarak, balgam sökerek ve boğaz ağrısını yatıştırarak üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerini azaltabilir.

HIBISKUS ÇAYI
Hibiskus, diğer adıyla ebegümeci çayı, grip veya nezle sonrası ortaya çıkan öksürüğü geçirmek için yaygın olarak kullanılır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.

PAPATYA ÇAYI
Sakinleştirici etkisiyle bilinir. Yatıştırıcı etkisi sebebiyle rahatlamanıza yardımcı olur. Ayrıca uyku probleminizin üstesinden gelmek istiyorsanız, yatmadan önce papatya çayı içebilirsiniz.

KUŞBURNU ÇAYI
İçeriğinde bulunan C vitamini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolajen seviyesini artırarak cildin geç yaşlanmasını sağlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA