Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Telefonla konuşurken kulaklık takın

Ellerden düşmeyen telefonlar, saatlerce çalışılan bilgisayarlar, boyun ve sırt ağrılarının görülme sıklığını artırıyor. Kaslarınızı gevşetmek için basit egzersizler yapın ve telefonla konuşurken mutlaka kulaklık kullanın

Özellikle iş ve okul hayatında masa başı çalışanlarda sıkça görülen boyun, omuz ve sırt ağrıları hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Hatta öyle ki, oluşan bu ağrılar sebebiyle hayat kalitemiz bile bir anda düşüyor. Peki ağrıların önüne geçmek mümkün mü? Hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar boyun ve omuz hastalıklarının da sık görülen rahatsızlıklar listesine girmesine neden oldu. Daha da vahim olanı bu sorunların görülme yaşı da düştü. Önceleri sadece kitap okuyanlarda, öğretmenlerde ve masa başında çalışanlarda görülün boyun düzleşmesi ve boyun fıtığı, günümüzde daha iş hayatına yeni yeni atılan gençlerin bile sorunu haline gelmeye başladı. Yaş sınırı artık 20… Her 10 kişiden 5'i boyun ağrılarından şikayetçi ve yoğun bir şekilde ellerinden cep telefonunu düşürmeyenlerin gelecekte boyun düzleşmesi ile karşı karşıya kalmaları ise kaçınılmaz durumda.

HAREKETSİZ KALMAYIN
Omurgamızın geneli ile ilgili ağrılardan en sık rastlanılanı bel ağrısı. İkinci sırada ise boyun ağrısı geliyor. Sırt ve boyun ağrılarının en önemli sebepleri arasında telefonu omuz ve kulak arasında tutmadan kaynaklanan ters hareket gelir. Bu durum maalesef omurga sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple telefonla konuşurken bir kulaklık kullanabilirsiniz. Hareketsizlik kasların gerilmesine neden olur. Eğer sürekli masa başında bir işte çalışıyorsanız bu durumdan saat başı yürüme molaları ile kaslardaki gerilmeyi azaltabilirsiniz. Ayrıca basit egzersizlerde kaslarınızın gevşemesine neden olur. Sandalye seçimi de boyun, bel ve sırt ağrılarına neden olur. Bu sebeple sandalye seçerken doğru bir açıda olmasına ve sırt desteğine dikkat edin.

DOĞAL YÖNTEMLERLE AĞRILARDAN KURTULUN

DOĞADA her derdin devası var!
Dayanılmaz ağrılar yaşayanlar için doğal tavsiyeler ise şöyle;
SÖĞÜT KABUĞU Söğüt kabuğu, aspirinle aynı kökenden gelir. Ancak yapılan araştırmalar, söğüt ağacı kabuğunun aspirin ve türevlerinden daha etkili olduğunu gösterdi.
MUSKAT YAĞI Aktardan alacağınız üç damla muskat yağını 50 ml zeytinyağı ile karıştırın ve ağrı hissettiğiniz bölgeye günde üç kez hafif masaj yaparak uygulayın.
ZENCEFIL Zencefilin içerdiği yağlar, eklem bölgesinde gelişen iltihaplanmayı azaltıcı etkiye sahip. Zencefili toz halde tüketmeyi tercih ediyorsanız, yedi gün boyunca günde birkaç kez olmak koşuluyla, (1 çay kaşığı) toz zencefili bir bardak içeceğinize karıştırarak içmeniz yeterli.
KAPSAISIN Kapsaisin, bibere acılık veren maddedir.
Yediğiniz biber ne kadar acıysa, içerdiği kapsaisin oranı o kadar yüksektir.
Güvenilir markaların piyasaya sürdüğü kapsaisin içerikli kremlere ulaşmak artık çok kolay. Aldığınız bu kremi, ağrı şikayetiniz olan bölgeye günde üç kez masaj yaparak uygulayın. Biraz yakacak, alerjik bir durumunuz yoksa bunu önemsemeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA