Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

Sosyal sorumluluk ve doğru ihtiyaç

Pandemiyle birlikte uzaktan eğitime geçildiğinde karşılaşılan ilk sıkıntı, bilgisayar ve internet erişiminde olmuştu. Öğrencilerin donanım eksikliği maalesef devam ediyor ve bunu gidermeye yönelik çabalar da sürüyor, sürecek. Sürecin başından bu yana uzaktan eğitimde sıkıntılar öğrenci ve veli perspektifinden bakılarak daha çok gündeme geldi. Ancak bugün uzaktan eğitimin farklı ve çok önemli bir tarafına, öğretmenlere ve onların ihtiyaçlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Pandemi koşullarında uzaktan eğitimin en önemli aktörü öğretmenlerin, motivasyonu/ performansı yetişen neslin niteliğinde belirleyici olacak. Türkiye'nin öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine odaklanmış ilk sivil toplum kuruluşu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), uzaktan eğitime farklı bir perspektifle çözümler üretiyor. Garanti BBVA'nın 12 yıl önce kurduğu ÖRAV, yürüttüğü faaliyetlerle bugüne kadar 195 bin öğretmene ve dolaylı olarak da 10 milyonun üzerinde öğrencinin hayatına dokundu. Şimdi de pandemi koşullarında öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 'Mesafe Tanımayan Öğretmenler' projesini başlattı. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, toplumsal yatırım programlarının toplumda karşılığını bulmasını sağlayacak en önemli aracın, bu programların toplumdaki doğru ihtiyaca hitap etmesi ve doğru hedef kitle ile buluşması olduğunu söylüyor. Evlioğlu'nun bu sözleri aslında Garanti'nin öğretmenlere dönük projesinin çıkış noktasını ortaya koyuyor: Doğru ihtiyaca cevap vermek.

İlk eğitim Şanlıurfa'da
Uzaktan eğitimde öğretmenlerin ihtiyaçlarına göre kurgulanan 'Mesafe Tanımayan Öğretmenler' projesi kapsamında online yürütülecek faaliyetlerle öğretmenlere, uzaktan eğitim sürecini, etkin yönetebilmeleri ve fark yaratabilmeleri için kazanımlar sağlanması hedefleniyor. ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu'nun anlattığına göre, bu projeyle Garanti BBVA işbirliğiyle yeni bir webinar serisine başlandı. Kasım ayında Şanlıurfa'da gerçekleşen webinara 250 öğretmen katıldı.

Masalla büyümek
Pandemiyle birlikte evde geçirilen zamanın niteliğini geliştirmeye dönük bir sosyal sorumluluk projesi de Koç Sistem'den geldi. Koç Sistem, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile yürüttüğü 'Aile Saati' projesini pandemi koşullarına göre geliştirdi. Projede çocukların evde ekran karşısında kontrolsüz geçirdikleri zamanın azaltmaya yönelik tüm aile bireylerinin katılacağı etkinlikler hazırlandı. Projede yer alan 'her güne bir masal' etkinliği ile de çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.
Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve Yapı Kredi Yayınları Genel Müdürü Tülay Güngen'in katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında konuşan Yazar Ahmet Ümit, çocukluğunun annesinin anlattığı masallarla geçtiğini ve belki de bugünlere o sayede geldiğini söyledi. Usta edebiyatçının sözleri, tüm aile bireylerinin evde olduğu şu günlerde birlikte geçirilen zamanın nasıl geçirildiğinin önemini ortaya koyar nitelikte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA