Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

İş insanları Mardin’i keşfetti

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, geçenlerde kişisel sosyal medya hesabından sıcacık bir video paylaştı. Videoda bir grup arkadaşıyla gittiği Mardin'de tarihi bir bölgeyi gezen Akın'a, "Size buranın tarihini anlatayım mı abi" diyerek söze başlayan 10 yaşlarında bir erkek çocuğunun küçük bir harçlık karşılığında yaptığı rehberliği izliyorsunuz. İsmini paylaşmamayı tercih ettiğim çocuk hikayesini o kadar samimi ve o kadar akıllıca anlatıyor ki; Akın ile aralarında sıcacık bir ilişkinin başladığını hemen görüyorsunuz.
Aynı yere giden başka bir iş insanından Akın'ın videosunu paylaştığı bu çocuk ile çok ilgilenmiş ve eğitimini üstlenmek için harekete geçmiş olduğunu öğrendim. Akın, bugünlerde çocuğun ailesinden ayrılmadan farklı bir şehirde özel bir okulda eğitimine devam etmesi için gerekli şartları oluşturuyormuş. Duyduklarım ilgimi çekti doğru mu diye teyid etmek için Hamdi Akın'ı aradım. Tabi önce şaşırdı, "Nereden duydun? Gizlice halletmeye çalışıyorduk" dedi.
Ben de nasıl duyduğumu anlattım. Bunun üzerine Akın, "Bu konudan çok aslında Mardin'i ne kadar geç keşfettiğimi, bölgenin keşfedilmesi gereken ne kadar önemli kaynakları ve en başta da insan kaynağı olduğunu yazmanı isterim" dedi ve başladı anlatmaya: "Bahsettiğin video Mardin'deki antik kent Dara'da çekildi. Burası tıpkı Efes gibi belki de Efes'ten de büyük bir antik kent. Biz oraya varır varmaz bu çocuk bize rehberlik yapmayı teklif etti. O kadar sevimli ve o kadar akıllıydı ki, felaket bir çocuk. Hemen kaynaştık. Sonra kendisine 100 lira verdik. 'Bu para çok, bu işin hakkı bu değil' deyip geri çevirdi. Bundan daha da etkilendik. Yaptığımız çok büyük bir olay değil. Akfen'in Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda (TİKAV), uzun yıllardır gençlerin eğitimine destek veriyoruz. Bunu bir görev olarak görüyoruz. Bu çocuk okulda çok başarılıymış ona daha büyük fırsatlar sunmak istedik, hepsi bu."
Fakat Hamdi Akın'ın bundan sonra söyledikleri daha da önemliydi: "Mardin ziyaretinde şunu fark ettim, biz buraları keşfetmekte çok geç kalmışız. Bölgeye bu kadar geç gitmemizin sebebi terör. Mardin'i ve çevresini gezerken daha doğrusu oradaki potansiyeli keşfederken, huzur geldiğinde ne büyük fırsatlar yakalayacağımızı, yer altı zenginliklerini, madenleri düşündüm. Bu bölgede daha önce yeteri kadar zaman geçiremediğimiz için terörle geçen 30-40 yıla üzüldüm ve lanetledim. Sonunda da hiçbir şey için geç değildir diyerek bölgenin önce insanını ve tarihini keşfetmemiz lazım dedim." Turizm sektöründe de yatırımları bulunan Akın'a bu sözler üzerine, "Mardin'e yatırım yapmayı planlıyor musunuz" diye sordum. "Yatırım en kolayı, yapabiliriz, bunda sorun yok. Ama yatırım için önce bilgi ve deneyim lazım, önce bölgeye ilişkin bilgelik kazanmamız lazım" diyen Akın'ın söylediklerinden Mardin ve çevresine daha çok gideceğini anladım.

ANSİKLOPEDİ GİBİ GENEL MÜDÜR
Hemen söyleyelim ansiklopediye benzetilen genel müdür, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş. Benzetmeyi yapan bankanın ana hissedarı Emirates NBD'den Denizbank'a gelen Kishore Swayamberdutt Bhatt. Denizbank'ta Kredi Tahsis Grubu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bhatt ile Denizbank'ın İlk Senaryo, İlk Film ödül töreninde tanıştım. Ailesiyle birlikte Türkiye'de yaşayan Bhatt'a Türkiye deneyimini sordum, "Burada ailemle birlikte çok mutluyum. Bankacılık adına da inanılmaz bir deneyim kazandığımı düşünüyorum" dedi. Ardından "Hakan Ateş'ten çok şey öğrendim" diyerek, Ateş'e, 'Google gibi adeta bankacılık ansiklopedisi" benzetmesi yapınca Hakan Ateş'in Denizbank'ın kurucu genel müdürü olduğu ve banka 4 kez satıldığı halde kendisinin ve ekibinin hala banka yönetiminde devam ettiği aklıma geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA